Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk fotograf tar et oppgjør med klisjéfylte Instagram-profiler

- Noen tar seg nær av det.

«Takk til alle jegerne der ute som gjør hippe bilder som dette mulig.» Foto: Socality Barbie / Instagram
«Jeg hadde «tilfeldigvis» med meg alt kaffeutstyret mitt på denne fjellturen. Jeg kan like godt lage en kopp kaffe på denne fjelltoppen som en hvilken som helst normal person ville gjort.» Foto: Socality Barbie / Instagram
«Noen ganger må man poste bildene opp ned for å få flere likes.» Foto: Socality Barbie / Instagram
«Gikk en tur i skogen i morges. Klarte ikke å motstå trangen til å plassere planteliv foran ansiktet mitt.» Foto: Socality Barbie / Instagram
«Å våkne opp klokken 10 var så verdt det for å få the perfekte lyset og tåken.» Foto: Socality Barbie / Instagram
Takker for seg.

(Dagbladet): På Instagram-profilen Socality Barbie blir vi introdusert for en ny og hip versjon av den ikoniske dukka.

Hun legger ut velproporsjonerte og estetiske bilder i naturlige og autentiske omgivelser, og har fått over 750 000 følgere på drøyt tre måneder.

Et tall som stiger raskt.

Lei av klisjéene Grunnen til Socality Barbies eksistens er at hennes skaper så seg lei av alle som legger ut trendy og uoriginale bilder på Instagram.

- Jeg ville gjøre litt narr av alle de klisjéfylte bildene som herjer på Instagram, sier Socality Barbie-skaperen til Dagbladet.

Kvinnen bak profilen er en bryllupsfotograf fra byen Portland i USA. Hun forteller til Dagbladet at hun ønsker å være anonym fordi det er spennende både for henne og for følgerne.

- Jeg tror det får Socality Barbie til å virke som en mer ekte person, sier hun.

Fornærmende parodi
Fotografen forteller at hun aldri hadde forventet at Socality Barbie skulle få så mye oppmerksomhet som hun har fått. 

Mange er begeistret over den hippe Barbiedukka, men noen tar seg også nær av parodiene.

- Det var aldri min intensjon at noen skulle bli fornærmet av dette, men jeg forstår at alle har ulik form for humor, sier hun.

Til nettstedet Wired, som først omtalte saken, sier fotografen at hun forstår at estetisk vakre Instagram-profiler er populære, men at hun synes det blir for overfladisk.

- Jeg skjønner at det er vakkert å se på, men det er så uærlig. Det er ingen som faktisk lever sånn, det er så overdrevet at det blir kjedelig, sier hun til Wired.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling