Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk gigant kupper konsertmarkedet

Underholdningsgiganten SFX har tatt kontroll over hele det skandinaviske konsertmarkedet. I all hemmelighet overtok det amerikanske selskapet Gunnar Eide Concerts fem dager før Eide arrangerte konserten med Tina Turner på Valle Hovin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. august kjøpte SFX-eide EMA Telstar i Stockholm både de finske selskapene Well Done Agency og Promotion Oy, og norske Gunnar Eide Concerts AS. Først nå bekrefter Gunnar Eide Concerts overtakelsen.

SFX

  • SFX Entertainment er verdens største promotør og produsent av live-underholdning.
  • I 1999 løste 60 millioner billetter til selskapets 23000 arrangementer.
  • I USA eier de 120 konsertarenaer.
  • Nå kjøper de seg opp i Norden.

Årsak: Selskapet ville ikke ha noen omtale av kjøpet i dagene før konserten med Tina Turner på Valle Hovin.

Større fisk

I vår kjøpte EMA Telstar opp danske DKB Concerts. Dermed eier det svenske selskapet de ledende konsertarrangørene i samtlige skandinaviske land, og blir så godt som enerådende på konserter med de store artistene i Norden.

Men bak oppkjøpene lurer en enda større fisk.

I det norske konsertmarkedet spekuleres det nå i om konsertgiganten også vil kjøpe opp Oslo Spektrum, som Oslo kommune i forrige uke la ut for salg.

Omsatte for 470 mill.

Daglig leder i Gunnar Eide Concerts AS, Karin Holmen Lem, hevder at det ikke er noe dramatisk i eierskiftet.

- Det er viktig at vi står sammen i Norden. Det gjelder i forhold til forhandling av kontrakter med artister og andre synergieffekter, hevder hun.

Hvor mye ekteparet Karin Holmen Lem og Rune Lem med sine 71 prosent av aksjene i Gunnar Eide, Christian Schøyen (15 prosent), Kristin Jacobsen (8 prosent) og Robin Goodier (6 prosent), fikk for selskapet de var og er ansatt i, er hemmelig. Rune Lem og kona overtok selskapet fra Gunnar Eide for snart ti år siden.

Gunnar Eide Concerts omsatte i fjor for rundt 65 millioner kroner mens EMA Telstar omsatte for 470 millioner kroner.