Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk gigantavis roser Marion Ravn

Får god kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marion Ravn brøt nylig samarbeidet med Atlantic Records, angivelig fordi hun var lei av å vente på å få ut solodebuten «Here I Am» i USA.

Lei av å vente på skiva er tydeligvis også The New York Times, som anmeldte plata i helgen. De anbefaler å kjøpe skiva fra utlandet.

- Ivrige lyttere kan, og bør, betale for å få den på import, skriver anmelder Kelefa Sanneh.

Nyttig i forhandlinger

Sanneh påpeker at amerikanere flest neppe har mistet mye nattesøvn etter at M2M ble oppløst.

- Men en av sangerne, Marion Ravn, jobber fortsatt med den svenske produsenten Max Martin, som er den beste vennen en ung popstjerne kan ha. Han er overalt på dette albumet. Skiva er full av den typen sukkersøte og grinete låter man kunne forvente av henne, og av ham, skriver anmelderen.

Guttorm Raa i Ravns norske plateselskap Warner, tror anmeldelsen kan være nyttig når managementet hennes, 10th Street Entertainment, nå forhandler med andre selskaper om å få ut plata i USA.

- Ja, jeg vil tro det, New York Times er jo en svær avis. Jeg vet det forhandles om nye kontrakter for tida, men kan ikke si noe om hvem, sier han til Dagbladet.no.

FÅR NY SJANSE?: Marion Raven kan få en ny sjanse i USA, etter at samarbeidet med Atlantic nylig ble brutt. Skiva fikk glimrende kritikk i New York Times i helgen. FOTO: KRISTIN SVORTE
FÅR NY SJANSE?: Marion Raven kan få en ny sjanse i USA, etter at samarbeidet med Atlantic nylig ble brutt. Skiva fikk glimrende kritikk i New York Times i helgen. FOTO: KRISTIN SVORTE Vis mer

Raa har tidligere opplyst at det er snakk om å utgi «Here I Am» på et annet underselskap av Warner, med planlagt release til sommeren.

Tregt salg

«Here I Am» skulle opprinnelig slippes i USA høsten 2004, men ingenting skjedde.

Plata kom ut i august i fjor i Norge, og fikk generelt gode kritikker - blant annet terningkast fem i Dagbladet.

Salget gikk imidlertid ikke fullt så bra, og hittil har det bare blitt solgt rundt 18 000 eksemplarer. I Japan har plata solgt drøye 100 000.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!