Amerikansk Idol-vinner valgte Stargate

Men er hun for feit til å bli popstjerne?

(Dagbladet.no) Da Jordin Sparks vant den sjette sesongen av American Idol 23. mai i år, ble hun ikke bare den yngste vinneren i American Idols historie, hun fikk også hovedmengden av de rekordmange 74 millioner stemmene.

Debutalbumet til Jordin skal etter planen gis ut i november, men allerede mandag slipper hun førstesingelen «Tattoo».

Ifølge en pressemelding er låta er skrevet at Amanda Ghost - som også har hatt en finger med i spillet på James Blunts «Beautiful» og Beyoncés «Beautiful Liar» - og produsert av det norske produsentteamet Stargate.

Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen har regjert Billboard-lista det siste året og toppet i desember bransjebibelen Billboards liste over årets produsenter.

Det er forventet at Jordin Sparks skal bli den nye Kelly Clarkson, men syttenåringen har hatt en kontroversiell start på karrieren.

I mai kritiserte MeMe Roth, lederen av National Action Against Obesity, Jordin for å være for tjukk. Hun mente at hun viste ungdommen at det er greit å være overvektig og derfor er en dårlig rollemodell.

«Når jeg ser på Jordin ser jeg diabetes, hjerte- og karsykdommer og høyt kolesterol. Hun er ikke et bilde på sunnhet, hun er et bilde på usunnhet», sa Roth i et intervju med FoxNews.

Roths uttalelser har skapt debatt i USA om hvordan man kan forhindre fedme blant unge. Selv har hun mottatt flere drapstrusler.

VINNER: Jordin Sparks vant American Idol i mai. Foto: Scanpix
VINNER: Jordin Sparks vant American Idol i mai. Foto: Scanpix Vis mer
Jordis førstesingel er produsert av Stargate.