Amerikansk justismord

Rystende skildring av et justismord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I 1987 ble den tidligere baseballspilleren Ron Williamson dømt til døden for å ha voldtatt og drept ei ung jente fem år tidligere. Etter tolv år på dødscelle, ble den psykisk ustabile mannen til slutt erklært uskyldig dømt, og benådet.

John Grisham, som i femten år har skapt bestselgende thrillere av juss, har for første gang skrevet en historie fra virkeligheten. Og beretningen om Ron Williamson er verken vakker eller glamorøs, den er en usedvanlig stygg sak som viser hvor galt det kan gå når ingen gjør jobben sin.

Bortskjemt talent

Ron Williamson var den bortskjemte lillebroren som allerede som niåring vakte oppsikt med baseballtalentet sitt. Framtidsutsiktene var lyse: Han skulle bli profesjonell baseballspiller, med alt det førte med seg av ære og berømmelse. Men ingenting gikk som planlagt, en skadet arm og en iherdig trang til å feste og drikke ødela hele karrieren.

Uromoment

Ron Williamson ble et uromoment i hjembyen Ada i Oklahoma. Fyll og spetakkel fulgte mannen som hadde vært byens store idrettshåp, og han gikk inn og ut av psykiatriske institusjoner uten å noen gang fullføre et behandlingsopplegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer