Amerikansk sensasjon om katastrofefysikk selger godt

Marisha Pessl på Boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Marisha Pessls debutroman «Utvalgte emner i katastrofefysikk» utkom i USA i fjor og ble en umiddelbar suksess. New York Times kåret den til en av årets ti beste bøker, og romanen ble oversatt til flere språk.

Nå foreligger den på norsk, og er den raskeste klatreren på Boklista denne uka, med debut på fjerdeplass på lista for skjønnlitteratur.

Romanen handler om den smarte tenåringsjenta Blue Van Meer. Siden morens død har Blue turnert USA med sin arrogante, men hengivne gjesteforelesende professorfar. De slår seg ned på en skole i Nord-Carolina, en populær lærer dør, og mysteriet starter.

- Dette er en bok man blir glad av å lese, ikke bare fordi den er et stort, deilig eventyr, men også fordi det er fantastisk at en ung forfatter kan levere en så spektakulær roman, skriver Aftenpostens anmelder Ingrid Brekke.

Det er imidlertid Khaled Hosseinis roman «Drageløperen» som topper lista, rett i forkant av at hans nye roman «Tusen strålende soler» utkommer på norsk. Andreplass på lista tar en annen gjenganger, Anne Karin Elstad med «Hjem».

LES OGSÅ:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.