Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk skarpskytter i bitter kamp for sin uskyld

Wandrups utvalgte: «Shooter» ser USA gjennom et kikkertsiktets.

SKARPSKYTTEREN er en velkjent figur i populærkulturen. Ryan Phillippe spiller den hardt plagete Bob Lee Swaggers med en passe blanding av uskyld og handlekraft. I bakgrunnen Omar Epps som den tvilsomme Isaac Johnson.
SKARPSKYTTEREN er en velkjent figur i populærkulturen. Ryan Phillippe spiller den hardt plagete Bob Lee Swaggers med en passe blanding av uskyld og handlekraft. I bakgrunnen Omar Epps som den tvilsomme Isaac Johnson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SESONG 1 av suksesserien «Shooter» er ute på DVD med norske tekster.
SESONG 1 av suksesserien «Shooter» er ute på DVD med norske tekster. Vis mer

DVD: USA er blant mye annet konspirasjonenes og paranoiaens hjemland. Arven etter attentatet mot president Kennedy i Dallas lever sitt eget liv i amerikansk populærkultur.

TV-serien «Shooter» bygger på romanen til Stephen Hunter fra 1993 og filmen fra 1993, med Mark Wahlberg . Første sesong er ute på DVD i Norge. Andre sesong ble sendt i USA i fjor, og en tredje er ventet i løpet av året.

Som en slags blanding av Bourne-filmene og den klassiske serien «The Fugitive» forteller denne første sesongen om en skarpskytter fra hæren som blir lurt og havner som anklagd for et snikmord. Russiske bakmenn og amerikanske forrædere står bak. Vår helt blir tatt, men klarer å rømme og må avsløre de virkelige skurkene på egenhånd.

En kikkertsikte-thriller med stigende spenning. Ryan PhillippeDamages», «Secrets and Lies») passer utmerket i hovedrollen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!