WASHINGTON POST HACKET: Storavisens mobilsider viser beskjeder fra hackere som hevder å være fra den syriske elektroniske armé. Foto: Trym Mogen
WASHINGTON POST HACKET: Storavisens mobilsider viser beskjeder fra hackere som hevder å være fra den syriske elektroniske armé. Foto: Trym MogenVis mer

Amerikansk storavis hacket av «Den syriske elektroniske armé»

«USA trener terrorister til å drepe flere syrere» er blant meldingene fra hackerne.

(Dagbladet): Den amerikanske storavisa Washington Post er blitt utsatt for hackerangrep torsdag kveld norsk tid.

Det er kun mobilutgaven av avisas nettsider som er rammet. Forsøker man å åpne den, får man en feilmelding med én av fire forskjellige beskjeder fra hackerne.

BESKJED FRA HACKERNE: Slik ser Washington Posts mobilsider ut torsdag kveld. Foto: Trym Mogen
BESKJED FRA HACKERNE: Slik ser Washington Posts mobilsider ut torsdag kveld. Foto: Trym Mogen Vis mer

«Du har blitt hacket av den syriske elektroniske armé», «USA trenger terrorstene til å drepe flere syrere», «Media lyver alltid» og «Saudi Arabia og dets allierte dreper hundrevis av jemenitter hver dag» er beskjedene fra hackerne.

Kaos i Midtøsten - hacking i USA Saudi-Arabia, som leder militæralliansen mot huti-bevegelsen, sa fredag at en våpenhvile kommer til å tre i kraft fra tirsdag og vare i fem dager. Formålet er å få inn sårt tiltrengt nødhjelp til den hardt rammede sivilbefolkningen i landet.

Den Iran-støttede huti-militsen og dens allierte sier de først og fremst kjemper mot al-Qaida i Jemen, og mot korrupsjon.

Den saudiledede op USA-støttede alliansen innledet 26. mars sin luftkrig mot huti-krigere og hærenheter som er lojale til ekspresident Ali Abdullah Saleh.

Hvem står egentlig bak? Saudi-Arabia og allierte land vil gjenreise etterfølgeren Abd-Rabbu Mansour Hadis styre etter at hutiene har tatt kontroll over store deler av landet.

Den samme hackergruppa hevder å stå bak et hackerangrep mot samme avis i 2013.

En talsperson for avisa sier i kveldstimene norsk tid at de forsøker å få klarhet i hvem som egentlig står bak.

OPPDATERT: Klokka 20:18 norsk tid er mobilsiden oppe og går som normalt igjen.