Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Washington Post Express byttet symbolet for kvinne og mann

Amerikansk storavis skrev om kvinnemarsjen i Washington, og brukte symbolet for mann

- Vi gjorde en stor feil, innrømmer Washington Post Express

FORBYTTET: Når kvinne blir til mann. Kanskje Washington Post Express ikke husket hvordan kvinnesymbolet ser ut. Foto: Washington Post
FORBYTTET: Når kvinne blir til mann. Kanskje Washington Post Express ikke husket hvordan kvinnesymbolet ser ut. Foto: Washington Post Vis mer

(Dagbladet): Det gikk galt da Washington Post Express sendte ut sin nettversjon på torsdag der cover-historien handlet om «Women's March on Washington». Som illustrasjon brukte de symbolet for mann.

Torsdagens utgave av den amerikanske avisa skrev om marsjen der mer enn 150 000 kvinner ville vise sin støtte for kvinners rettigheter, med tittelen: «The modest start of a massive march», den beskjedne starten på en massiv marsj. «Det hele begynte med et Facebook-innlegg.»

Irritasjon og latter

Det fortsatte på Twitter. Reaksjonene lot ikke vente på seg. At avisa hadde brukt Mars-symbolet for mann, i stedet for Venus-symbolet, skapte massiv irritasjon og latterliggjøring.

Kan dette være sant? Hvor mange kvinner jobber egentlig i Washington Post Express?

Det tok ikke lange tida før avisa fjernet coveret, og kom med en beklagelse:

- Vi har gjort en stor feil med vår coverillustrasjon denne morgenen og det er vi veldig flaue over. Vi brukte feilaktig symbolet for mann i stedet for det kvinnelige symbolet, skrev de på Twitter og sendte ut et nytt cover sammen med unnskyldningen.

Fornærmelser i valgkampen

«Women's March on Washington» vil finne sted 21. januar. Det handler om solidaritet med kvinner og barn, det handler om å beskytte kvinners rettigheter, det handler om sikkerhet og helse og familie.

På hjemmesiden sin, skriver organisasjonen om hvordan den amerikanske valgkampen i fjor endte med å fornærme, demonisere og true både kvinner, immigranter, muslimer og homofile. Hvordan gå videre i møte med dette?

- Vi vil sende en melding til vår nye regjering på sin første dag på kontoret, og vise dem at kvinners rettigheter er menneskerettigheter . Vi står sammen, skriver de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling