Amerikansk tragisåpe

Tirsdag er blitt kvinnenes TV-kveld. Det må være med tanke på serier som «Ally McBeal» at et moderne hjem er utstyrt med flere TV-apparat.

Hele 755000 seere fikk med seg forrige episode av denne veldreide, velduftende komisåpen, og fra husets andre etasje meldes det at Ally og advokatvennene hennes fortsatt interesser, selv om det ikke er sex med en flott mann i et bilvaskeri i hver episode.

Ekte mannfolk driver jo også med mer intellektuelle sysler: I ei uke har valgsendingene fra USA flimret over den vesle 14-tommeren jeg har full kontroll over. Det er gode tider for oss med litt kunnskaper i engelsk og sterk interesse for amerikansk politikk og samfunnsliv. Dukker vi opp trøtte og slitne på jobb neste dag, skylder vi på nattlige utskeielser med Natalie Allen og Judy Woodruff.

Breaking news

Stemmetelling på overtid betyr rekordtall på seertellingen for CNN - nyhetskanalen som sliter ned ratingen når det ikke «skjer noe».

Nå skjer det mer enn aldri før, og CNNs europeiske sendinger må stadig vike for den amerikanske søsterkanalen, og «breaking news» om det evigvarende presidentvalget.

Kanalen er alltid våkent til stede, enten det er i Austin, Washington, Palm Beach eller Tallahassee det foregår i øyeblikket.

Dette er vår daglige tragisåpe fra den politiske virkeligheten, og ingen vet hvor mange episoder vi har foran oss: Dukker det snart opp valgobservatører eller fredsbevarende styrker fra FN? Kaster Kofi Annan seg på neste fly til Florida?

Ut med nyhetene

NRK og TV2-nyhetene holder også fast i det amerikanske dramaet, selv om det ikke er lett for slitne USA-korrespondenter å forklare oss hva som egentlig foregår i lokale rettssaler og politiske bakværelser. Når det skjer noe nytt flere ganger i timen, har norske TV-stasjoner vanskelig for å henge med.

Ikke bare er det vanskelig: NRK meldte forleden at kanalen ikke lenger har ambisjoner om å henge med i nyhetskampen. Rikskringkastingen ønsket å satse på flere nyhetssendinger i fjernsynet, men nå blir det færre, når «Morgennytt» forsvinner fra nyttår og erstattes av rimeligere featurestoff.

Kanskje er det ikke mange som vil savne den bråkjekke Lars-Jacob Krogh om morgenen. La oss likevel komme med et annet sparetips, for hvis det er slik at Extra-trekningen kl. 20.40 er en utgiftspost, kan den fjernes med det samme.