TOPP TV: Norsk og skandinavisk mat gir vann i munn. Programserien «En bit av Norge» med Andreas Viestad blir vist i 125 land. Foto: Tellus Works
TOPP TV: Norsk og skandinavisk mat gir vann i munn. Programserien «En bit av Norge» med Andreas Viestad blir vist i 125 land. Foto: Tellus WorksVis mer

Amerikansk tv-heder til Dagbladets matspaltist

Andreas Viestad får pris sammen med skandinaviske kolleger.

I USA heter matprogrammserien «New Scandinavian Cooking».

I Norge blir den vist på TV2 under navnet «En bit av Norge» - med Andreas Viestad som programleder.

- Høy kvalitet Det er Tellus Works har mottatt prisen for «Beste produserte programserie» under Fall Market Place i regi av American Public Television.

Bakgrunnen for prisen er, som Vice President Judy Barlow sier det:

- En sjeldent spesiell serie hvor alle ledd i produksjonen innehar unikt  høy kvalitet. Programserien lærer oss om skandinavisk mat, natur og kultur på en fascinerende  måte. Engasjerte programledere tar oss med på en av  de vakreste og mest lærerike reiser et TV  program kan gi.

Skandinavisk enhet «New Scandinavian Cooking» har totalt ti sesonger på amerikansk fjernsyn med over 120 produserte program. Serien når ut til nitti prosent av alle Public Television kanalene i USA, og sees vært år av titalls millioner amerikanere.

Forrige sesong hadde samlet 26.000 visninger på et å  i USA.

Det vil si at hvert program ble vist 2600 ganger fordelt på 300 kanaler.  Programserien er blitt vist i over 125 land.

Programledere er Andreas Viestad, Tina Nordstrøm, Sara La Fountain og Claus Meyer.

HEDER OG ÆRE: Mat på norsk innsjø, her ser vi Andreas Viestad fra tv-seriem «En bit av Norge». Foto: Tellus Works
HEDER OG ÆRE: Mat på norsk innsjø, her ser vi Andreas Viestad fra tv-seriem «En bit av Norge». Foto: Tellus Works Vis mer