<strong>SUSPENDERT:</strong> Den amerikanske talkshow-verten Charlie Rose er blitt beskyldt for seksuell trakassering av åtte kvinner. Den 75 år gamle TV-veteranen ble umiddelbart suspendert etter at de åtte kvinnene gikk offentlig med anklagene mandag denne uka. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Carlo Allegri
SUSPENDERT: Den amerikanske talkshow-verten Charlie Rose er blitt beskyldt for seksuell trakassering av åtte kvinner. Den 75 år gamle TV-veteranen ble umiddelbart suspendert etter at de åtte kvinnene gikk offentlig med anklagene mandag denne uka. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Carlo Allegri Vis mer

Trakasseringsskandalene i USA - Charlie Rose suspendert

Amerikansk TV-veteran (75) suspendert etter trakassering

Charlie Rose sier han aksepterer ansvar for at han «til tider har oppført seg ufølsomt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Programlederen og journalisten Charlie Rose (75) er suspendert fra amerikanske CBS og PBS etter at en rekke kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering.

75 år gamle Rose, en prisvinnende fjernsynsvert og journalist, ble mandag suspendert med umiddelbar virkning som følge av anklager fra åtte kvinner om trakassering fra slutten av 1990-tallet og fram til 2011.

- PBS er sjokkert over å ha fått kjennskap til disse svært grove anklagene, heter det i en uttalelse fra kringkastingsorganisasjonen PBS.

Rose sier han «dypt beklager uanstendig oppførsel», og at han er «svært flau». Men han gir likevel ikke kvinnene fullt medhold.

- Jeg har til tider oppført meg ufølsomt, og jeg aksepterer ansvar for det. Men jeg tror ikke at alle disse anklagene er korrekte. Jeg har alltid ment at jeg fulgte opp gjensidige følelser, selv om jeg nå innser at jeg tok feil, sier han.

PBS opplyser at nyhetsprogrammet «Charlie Rose» ble produsert av et uavhengig selskap som Rose selv eier, men understreker at «vi forventer at våre produsenter tilrettelegger for et arbeidsmiljø der folk føler seg trygge og behandles med verdighet og respekt».

Rose var vert for «CBS This Morning», og han har også levert bidrag til «60 Minutes».

- Charlie Rose er suspendert umiddelbart mens vi gransker saken. Anklagene er svært urovekkende og vi tar dem meget alvorlig, heter det i en uttalelse fra CBS.

De åtte kvinnene har fortalt sine historier til The Washington Post. De sier at han tafset på dem, gikk rundt naken foran dem og drev med griseprat på telefonen. En av kvinnene hevder Rose sa at han drømte om å se henne svømme naken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer