Amerikansk TV vil ha «Lettskremte Basse»

«Americas Funniest Home Videoes» har kontaktet YouTube-sensasjonen Basse Andersen.

(Dagbladet): YouTube-videoen av norske Basse Andersen, best kjent som «Lettskremte Basse», gikk sin seiersgang i både norske og internasjonale medier i desember i fjor.

Den populære videoen viser flere episoder der Andersens arbeidskolleger i firmaet Østereng og Benestad skremmer den skvetne medarbeideren.

Vunnet pris I gårsdagen episode av NRK-programmet «Sommeråpent» forteller Basse at han nylig har fått en spennende nyhet fra det kjente amerikanske programmet «Americas Funniest Home Videoes».

- Jeg har hatt litt kontakt med «Americas Funniest Home Videoes», og nå ser det ut som om de skal sende et innslag med meg, sier Andersen til NRK og fortsetter

- Også har jeg vunnet en førstepris på Discovery Channel, og får en svær pokal i posten.

Verdensmester Den morsomme videoen ble tidligere i år vist på det populære amerikanske programmet «The Ellen DeGeneres Show».

Også den britiske avisa Daily Mail viste interesse for den skvetne Arendals-mannen og skrev en lang reportasje om Basse, som er kjent for å være verdens mest lettskremte mann.

Men det kanskje ikke så mange vet om den blide sørlendingen er at han er holder hele tre VM-titler i trommedrill.

- Jeg har spilt i band i 45 år og i korps i 42 år. Når du er guttunge drømmer du jo ikke akkurat om å bli verdenkjent for å være lettskremt, så jeg kunne heller tenke meg å bli kjent som musiker, sier Andersen til NRK.

SKVETTEN: NRK-videoen av Basse Andersen har blitt sett hele 2,7 millioner ganger på YouTube. Nå skal det populære amerikanske programmet «Americas Funniest Home Videoes» vise den lettskremte sørlendingen. Foto: NRK
SKVETTEN: NRK-videoen av Basse Andersen har blitt sett hele 2,7 millioner ganger på YouTube. Nå skal det populære amerikanske programmet «Americas Funniest Home Videoes» vise den lettskremte sørlendingen. Foto: NRK Vis mer