SKAL BLI MØRKERE: Sacha Gervasi røper at den amerikanske versjonen av «Hodejegerne» blir både mørkere og sykere enn Jo Nesbø-boka den baserer seg på. Foto: Erik Aavatsmark / Friland AS
SKAL BLI MØRKERE: Sacha Gervasi røper at den amerikanske versjonen av «Hodejegerne» blir både mørkere og sykere enn Jo Nesbø-boka den baserer seg på. Foto: Erik Aavatsmark / Friland ASVis mer

- Amerikanske «Hodejegerne» blir enda mørkere og sykere

Manusforfatteren åpner opp om filmprosjektet.

(Dagbladet): For om lag ett år siden ble det kjent at Jo Nesbøs roman «Hodejegerne» nok en gang adapteres til filmlerretet - denne gang i USA.

Nå letter den britiske manusforfatteren Sacha Gervasi på sløret, og avslører hva seerne kan vente seg av den kommende filmen.

- Dette er min versjon, den blir enda mørkere og sykere enn boka, det sier virkelig litt, sier han til nettstedet The Playlist.

Wahlberg som Brown? I den norske filmversjonen av boka er det Aksel Hennie som spiller hovedkarakteren Roger Brown. Ryktene har lenge svirret rundt hvor vidt det er Mark Wahlberg som tar på seg rollen som Brown i USA-versjonen.

Gervasi vil imidlertid hverken bekrefte eller avkrefte om det er tilfellet.

- Noen sendte meg en link til en artikkel om Mark, men jeg har aldri snakket med ham. Jeg aner ikke. Han kan ha snakket med Summit (produksjonsselskapet, journ. anm.), men han har ikke snakket med meg, så jeg vet ikke om det er sant, sier Gervasi til The Playlist.

Ikke sett «Hodejegerne» Gervasi er for tiden aktuell med spillefilmen «Hitchcock», der rollelista består av blant andre Anthony Hopkins, Jessica Biel, Helen Mirren og Scarlett Johansson.

Det er i denne forbindelse at manusforfatteren og regissøren åpner opp om sitt kommende prosjekt til nettstedet, melder Comoyo.

Til tross for at Gervasi har skrevet manus til filmen, som får tittelen «Headhunters», er det ikke bekreftet om det er han som skal regissere den.

Det ser på ingen måte ut til at «Headhunters» blir en kopi av den Morten Tyldum-regisserte filmen som trakk hundre tusen nordmenn til kinosalene under premierehelga i fjor sommer.

Gervasi har nemlig ikke sett den norske thrilleren, og vil basere sitt manus på Nesbøs bok alene.

Lover utedoscene - Jeg vil lage en ren versjon, bare basert på boka, sier han.

Manusforfatteren har også skrevet inn en scene som viser et tidligere møte mellom Brown og Clas Greve (spilt av Nicolaj Coster-Waldau i den norske versjonen). Greves jakt på Brown blir også mer intens - og enda sykere - i den amerikanske versjonen ifølge The Playlist.

Wahlberg eller ei, skuespilleren som skal gestalte hovedpersonen Brown i den amerikanske versjonen må gjennom samme skitne scene som Hennie.

Gervasi lover nemlig at scenen der Brown gjemmer seg for Greve i en utedo, og bruker en dorull for å kunne puste gjennom all avføringen, er med også i hans versjon.

MANNEN BAK: Etter at Jo Nesbøs krimbok «Hodejegerne» ble norsk film, er rettighetene solgt til flere land verden rundt. USA er blant landene som sikret seg rettighetene, og nå røper manusforfatter Sacha Gervasi hvordan filmen vil bli. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MANNEN BAK: Etter at Jo Nesbøs krimbok «Hodejegerne» ble norsk film, er rettighetene solgt til flere land verden rundt. USA er blant landene som sikret seg rettighetene, og nå røper manusforfatter Sacha Gervasi hvordan filmen vil bli. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer