Amerikanske myndigheter oppretta en Facebook-profil i hennes navn - nå har hun gått til søksmål

La ut lettkleddbilder og bilder av sønnen.

FALSK FACEBOOK-PROFIL: Sondra Arquiett sa ja til at politiet kunne få tilgang til mobilen hennes for å etterforske en narkotika-liga, men ikke til at de kunne opprette en Facebook-profil i hennes alias og med hennes bilder. Nå saksøker hun amerikanske myndigheter. Foto: NTB Scanpix
FALSK FACEBOOK-PROFIL: Sondra Arquiett sa ja til at politiet kunne få tilgang til mobilen hennes for å etterforske en narkotika-liga, men ikke til at de kunne opprette en Facebook-profil i hennes alias og med hennes bilder. Nå saksøker hun amerikanske myndigheter. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I juli 2010 ble servitøren Sondra Arquiett arrestert, og anklaget for å være involvert i narkotikahandel. Arquiett tilstod å ha medvirket til distribuering av kokain, og ble også dømt.

Nå havner hun i retten igjen, men denne gangen av en helt annen grunn.

Opprettet Facebook-side i hennes alias Da Arquiett ble arrestert, sa hun nemlig ja til at narkotika-politiet kunne gå gjennom telefonen hennes for å se etter spor til relaterte saker. Kjæresten hennes, Jermaine Branford, var blant annet én av dem politiet etterforsket, som seinere også tilstod å ha medvirket til salg av narkotiske stoffer.

Men selv om Arquiett sa ja til at politiet kunne få tilgang til telefonen hennes, sa hun derimot ikke ja til de kunne bruke innholdet i den til noe annet enn spor.

Under etterforskningen ble det likevel opprettet en Facebook-side i hennes alias, «Sondra Prince». På Facebook-siden ble det lagt ut bilder av henne, også bilder der hun var lettkledd, i tillegg til bilder av sønnen og niesen hennes, skriver BBC.

Innrømmer å ha gått for langt Nå saksøker Arquiett amerikanske myndigheter og narkotika-agent Timothy Sinnagan for å ha opprettet profilen og lagt ut hennes private bilder offentlig, uten å spørre.

Hun krever også 250 000 dollar, ca 1,5 millioner norske kroner, i erstatning. 

Ifølge advokatene hennes skal agenten også ha lagt ut et bilde av henne i bare truse og BH, skriver nettstedet.

Det amerikanske justisdepartementet innrømmet at en av deres agenter hadde opprettet profilen uten å spørre Arquiett, skriver BBC, og at det var å gå for langt.

Ifølge nettstedet skal saken opp i retten i New York i neste uke.

LA UT BILDER AV SØNNEN: Profilen skal ha inneholdt flere bilder av henne, blant annet i BH og truse, i tillegg til bilder av sønnen og niesen hennes. Foto: NTB Scanpix
LA UT BILDER AV SØNNEN: Profilen skal ha inneholdt flere bilder av henne, blant annet i BH og truse, i tillegg til bilder av sønnen og niesen hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer