Amerikanske seere får se «Lilyhammer» først

NRK hadde egentlig førsterett til visning av serien.

VISES I USA: «Lilyhammer» blir vist i USA før norske seere får mulighet til å se serien. Serien ble stoppet etter at det ble påvist produktplassering i den. Foto: Sebastian Nogier/AFP/Scanpix
VISES I USA: «Lilyhammer» blir vist i USA før norske seere får mulighet til å se serien. Serien ble stoppet etter at det ble påvist produktplassering i den. Foto: Sebastian Nogier/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Little» Steven, kompisen til Bruce Springsteen og mafiamedlem i den nå ikoniske tv-serien «Sopranos», skulle i disse dager underholdt norske tv-seere gjennom serien «Lilyhammer».

Serien ble imidlertid tatt av sendeskjemaet fordi den inneholdt produktplassering. 

Dermed ble serien utsatt på ubestemt tid. NRK hadde i sin kontrakt med Rubicon TV, seriens produksjonsselskap, førsterett til å vise serien på tv-skjermen.

Nå forteller eksternsjef i NRK med ansvar for innkjøpt innhold, Peter Wallace til Aftenposten.no at serien kommer til å bli vist i USA først.

- NRK har i dag meddelt Rubicon at vi kommer til å tillate at Netflix sender serien til sine seere først. Det er urimelig å stå på vår rett til å sende serien først, når Netflix er en uskyldig part i dette. Så håper jeg amerikanske seere får glede av serien, sier Wallace til Aftenposten.

Aftenposten.no meldte i går at det amerikanske nettstedet Netflix har de amerikanske rettighetene til serien.

Wallace forteller videre til Aftenposten at det nå jobbes med å få serien i en slik stand at den kan sendes. Showet «Bye og Rønning» sendes istedenfor på NRK i det som skulle vært «Lilyhammer»s sendeflate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer