VISES I USA: «Lilyhammer» blir vist i USA før norske seere får mulighet til å se serien. Serien ble stoppet etter at det ble påvist produktplassering i den. Foto: Sebastian Nogier/AFP/Scanpix
VISES I USA: «Lilyhammer» blir vist i USA før norske seere får mulighet til å se serien. Serien ble stoppet etter at det ble påvist produktplassering i den. Foto: Sebastian Nogier/AFP/ScanpixVis mer

Amerikanske seere får se «Lilyhammer» først

NRK hadde egentlig førsterett til visning av serien.

(Dagbladet): «Little» Steven, kompisen til Bruce Springsteen og mafiamedlem i den nå ikoniske tv-serien «Sopranos», skulle i disse dager underholdt norske tv-seere gjennom serien «Lilyhammer».

Serien ble imidlertid tatt av sendeskjemaet fordi den inneholdt produktplassering

Dermed ble serien utsatt på ubestemt tid. NRK hadde i sin kontrakt med Rubicon TV, seriens produksjonsselskap, førsterett til å vise serien på tv-skjermen.

Nå forteller eksternsjef i NRK med ansvar for innkjøpt innhold, Peter Wallace til Aftenposten.no at serien kommer til å bli vist i USA først.

- NRK har i dag meddelt Rubicon at vi kommer til å tillate at Netflix sender serien til sine seere først. Det er urimelig å stå på vår rett til å sende serien først, når Netflix er en uskyldig part i dette. Så håper jeg amerikanske seere får glede av serien, sier Wallace til Aftenposten.

Aftenposten.no meldte i går at det amerikanske nettstedet Netflix har de amerikanske rettighetene til serien.

Wallace forteller videre til Aftenposten at det nå jobbes med å få serien i en slik stand at den kan sendes. Showet «Bye og Rønning» sendes istedenfor på NRK i det som skulle vært «Lilyhammer»s sendeflate.

«Lilyhammer» handler om det tidligere mafiamedlemmet Frank Tagliano, spilt av «Little» Steven Van Zandt, som via vitnebeskyttelsesprogrammet til FBI havner i Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA.