Amerikanske storaviser kan bli nedlagt

The Boston Globe siste store kriseavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske storavisen The Boston Globe kan bli nedlagt, dersom ikke de ansatte går med på store nedskjæringer.

Avisen sliter med fallende opplag og vil i år gå med over 550 millioner kroner i underskudd dersom det ikke blir gjennomført drastiske kutt, opplyser eierne, The New York Times.

De ansatte har derfor fått kniven på strupen og må i første omgang gå med på å kutte minst 130 millioner kroner i kostnader for å hindre nedleggelse.

The Boston Globe gikk i fjor med rundt 330 millioner kroner i underskudd, etter at opplaget falt til rundt 350.000 på hverdager og 525.000 på søndager.

Tidligere i uka ble det kjent at også The New York Times og San Francisco Cronicle har alvorlige økonomiske problemer.

(NTB).

 

SÅ LENGE LAMPA LYSER:  Det er er fortsatt lys i lampene ved inngangen til hovedkvarteret til The New York Times. Men både den amerikanske storavisa og datterbedriften The Boston Globe har alvorlige økonomiske problemer. Arkivfoto: AP/Scanpix.
SÅ LENGE LAMPA LYSER: Det er er fortsatt lys i lampene ved inngangen til hovedkvarteret til The New York Times. Men både den amerikanske storavisa og datterbedriften The Boston Globe har alvorlige økonomiske problemer. Arkivfoto: AP/Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer