Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amors Pihl

Lille vakre Anna om du vil…

Anna Pihl Terning4 Seriestart, TV2 i kveld. TV: Velkommen tilbake til København, verdens beste by når vi tenker på hvor nærme den ligger Oslo. Men det er som kjent langt fra bare idyll i Danmark.

Mytene om den tjukke, blide dansken – med snaps i glasset og et frikadellesmil om munnen – er for lengst sprukket. Det er mer enn nok av sosiale problemer i vårt naboland, både for det ekte og fiktive politi. Derfor er det alltid rom for en god politikvinne ved navn Anna Pihl.

Anna sjef

TV2 har forelsket seg i Anna, spilt av den billedskjønne og gode skuespilleren Charlotte Munck, og det er lett å forstå.

Vi har tidligere fulgt Annas jobb fra hun startet opp som politibetjent ved Bellahøj politikammer. Nå i sesong tre har hun steget i gradene. Anna er leder ved kammeret.

Denne anmeldelsen er tuftet på de tre første episodene som kommer fortløpende utover våren. Annas privatliv er i ferd med å bli mer stabilt. Alenemoren ha fått lagt traumene med den tidligere ektemannen (og politimannen) Martin bak seg.

I forrige sesong dukket det også opp en svensk kjekkas, Daniel, spilt av Ola Rapace. Noen vil huske ham fra tv-serien «Wallander» der han spilte etterforskere og var kjæresten til Wallanders datter. En meget solid ung, svensk skuespiller som også er rockesanger. I Anna Pihl er han mannen i hennes liv? Eller blir det vanskelig for Anna når eksmannen Martin dukker opp igjen etter sykdommen. Han får nemlig fast jobb ved Pihls kammer.

Sånn passe

Spenningsmessig holder denne Anna Pihl-serien sånn passe. Det er god og fin variasjon i forbrytelsene som må løses: fra svindlere av kunstsamler til mord på en hjemløs til et par som stjeler fra rike amerikanske turister om bord på et cruiseskip.

Anna er fortsatt den ettertenksomme politidama. Hun som bruker hjernen og talegavene langt mer enn de mer banale uttrykksformene for å løse en sak. Men, hun er tøff når det trengs.

Nå er ikke sakene de får på bordet av det mest kompliserte slaget, noe som gjør at vi som seere ikke må tenke så det knaker i bjelkene for å finne ut hvem som er morder/forbryter. Dette kompenseres med gode rolletolkinger og at vi blir trukket inn i karakter- enes sosial liv uten uniform.

Musikkvideo

Anna Pihl er fin underholdning du ikke blir avhengig av, men tidvis vipper serien over og likner mer på en noe billig action musikkvideo.

PS! Anna Pihls meget spesielle kollega, Kim, spilt av Paw Henriksen, er selvsagt med. Han gir en nødvendig dose ufrivillig humor med sitt gode og rettfram-vesen. Kim jakter også på den store kjærligheten og har et knippe med Amors piler i lomma.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media