Amper stemning under direktesending: - De slo etter oss

TV 2 måtte avbryte direktesendinga, da Kadafi Zaman og en kameramann ble omringet av sinte tyrkere. 

(Dagbladet): Da TV 2-reporter Kadafi Zaman sto ved Bosporos-brua i Tyrkia litt over 22.10 lørdag kveld og rapporterte direkte hjem til Norge og TV 2 Nyhetskanalen, oppsto det amper stemning mellom den kjente TV-reporteren og folkemengden som sto på brua.

I det kameramannen snur kamera vekk fra Zaman og mot en rekke pansrede stridsvogner, reagerte folkemengden.

- Det utviklet seg nesten til en mobb. De slo etter oss og etter kameraet og ville ikke at vi skulle filme, sier Zaman til TV 2.

Én mann tok tak i kameraet og vendte andre veien. I noen sekunder så man også Kadafi Zaman som forsøkte å roe ned folkemengden før også han går mot kameramannen.

TV 2 Nyhetskanalen måtte kutte signalet fra Istanbul og i en liten stund var det usikkert hvordan det hadde gått med Zaman og kameramannen.

- Ble ampert

- Det ble jo litt ampert rundt teamet vårt skulle gå direkte i en folkemengde.
Det skjedde noe med stemningen som gjorde det ganske ubehagelig for vårt team, sier kveldsredaktør i TV 2, Viggo Slettevold, til Dagbladet.

Han understreker at det gikk bra med TV 2s utsendte, som sitter i en taxi på vei bort fra stedet.

- Teamet forteller at de ikke vet hva som utløste at stemningen på brua endret seg, men det er svært ampert i gatene og det er en skjør situasjon å rapportere fra, sier Slettevold.

Blir i Tyrkia

Bosporos-brua forener den europeiske og asiatiske delen av Istanbul og Tyrkia, og er strategisk viktig.

Det var også derfor utbrytergruppa i det tyrkiske militæret tok kontroll på brua fredag kveld da de lanserte sitt kuppforsøk mot landet.

TV 2-teamet skal ikke ut noe mer i kveld, ment at de blir i Tyrkia og kommer til å bidra i morgendagens sendinger fra TV 2.

Slettevold understreker at teamet i Tyrkia har lang erfaring og at TV2 vurderer sikkerheten for dem så god som den kan bli slik situasjonen i landet er nå.

KUPPFORSØKET: Militære styrker prøvde å ta over makten i Tyrkia. President Erdogan sitter fortsatt med makten. Dette er en oversikt over hva som har skjedd i Tyrkia. Video: CNN/Reuters/Scanpix/Storyful/AP. Vis mer