Amputert Oscar

Hollywood-stjernene vegrer seg for Oscar-utdelingen på grunn av Irak-krigen. Festen blir ikke helt det samme uten.

Og det er mye som blir annerledes når årets Oscar-priser skal deles ut søndag. Flere av stjernene kommer til å glimre med sitt fravær. En av dem som finner det upassende å smile opp den røde løper mens bombene regner over Irak, er skuespiller Will Smith. Den siste tids rykter om at Cate Blanchett har trukket seg som presentør, ble forsøkt avkreftet av en representant for Oscarutdelingen i går. Kommer hun ikke, er det fordi hun blir forhindret av arbeidet med sin nye film, hevdes det.

ABC's Barbara Walters har utsatt sin «ABC Special», som var planlagt sendt i tilknytning til showet, melder Yahoo News Programmet inneholder blant annet intervjuer med flere av de nominerte skuespillerne, som Nicolas Cage, Julianne Moore og Renee Zellweger.

- Situasjonen nasjonen står overfor er så alvorlig at det er riktig å utsette produksjonen, melder Walters.

Omtrent 500 mediafolk fra 300 ulike publikasjoner hadde håpet å få bivåne stjernene på det som pleier å bli Årets Fest for hollywoodfolket. Nå får kun en liten del av dem adgang.

Flere av filmbransjens Oscar-fester stiller verken med rød løper eller pressedekning, og vil ellers tone ned så godt de kan. Kjolene vil følgelig ikke få like mye oppmerksomhet, og både kjendisdesignere som Georgio Armani og Donatella Versace har meldt forfall.

Andre festarrangører sier at de vil gjøre sitt ytterste for at kvelden skal bli som den pleier. Les også: Toner ned Oscar-utdelingen

MISSING? Kate Blanchett er i New Mexico hvor hun spiller inn sin nye film «The Missing» - eneste grunn til at hun mot formodning ikke skulle delta på søndag som planlagt, påstår en representant. Her fra Oscar-utdelingen i 1999.