DEBATT

Debatt: Ny justisminister

Amundsen blir ikke en justisminister for alle

Det er alltid et faresignal når bare det å sitere hva folk har sagt burde diskvalifisere dem til et offentlig verv. 

OMSTRIDT: Per-Willy Amundsen, her fra landsmøtet til Fremskrittspartiet i april, blir etter alle solemerker unevnt til ny justisminister i statsråd i dag. Han er omstridt, som sin forgjenger Anders Anundsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
OMSTRIDT: Per-Willy Amundsen, her fra landsmøtet til Fremskrittspartiet i april, blir etter alle solemerker unevnt til ny justisminister i statsråd i dag. Han er omstridt, som sin forgjenger Anders Anundsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Per-Willy Amundsen, som etter alle solemerker blir vår nye justisminister, har tilbrakt mye av de siste ti årene med å spre frykt og uro om muslimer og innvandrere. Det var på mange måter det som var jobben hans, som innvandringspolitisk talsperson i Frp. Han var den som gikk ut i media og pisket opp stemningen.

Når man ser tilbake på alt han har sagt og gjort over de siste ti årene, i stort og i smått, så avtegner seg et bilde av en politiker som ikke vil ha noen troverdighet på at han vil kunne være en justisminister for alle nordmenn. Han vil heller ikke ha troverdighet på sikkerhet og beredskap. Til det er hans dømmekraft og nøytralitet for svak.

Det er alltid et faresignal når bare det å sitere hva folk har sagt burde diskvalifisere dem til et offentlig verv. Så her er noen små og store ting Per-Willy Amundsen har sagt opp igjennom årene.

Amundsen lot aldri selv den minste anledning gå fra seg til å skape mistenksomhet og frykt mot innvandrere og muslimer.

Som da han mente at den norske kyllingen var truet av halalboikott. «Islamistiske gruppers iver etter å forme Norge i sitt eget bilde, er grenseløs», skrev han, etter at Islamsk Råd hadde sagt noe dumt om boikott av kyllinger. Selv den minste saken blir et tegn på noe større, på at Norge tas over av farlige, muslimske halalslaktere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer