DEBATT

Debatt:

Amundsen egger til hets

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (FrP) fortsetter sitt korstog mot muslimer, denne gangen en 17 år gammel jente.

KRITIKKVERDIG FACEBOOK-POST: Å be noen forlate landet fordi de ønsker å bli behandlet med respekt er ikke en del av en saklig eller meningsfull «innvandringsdebatt», skriver artikkelforfatter. Bildet er av Per-Willy Amundsen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
KRITIKKVERDIG FACEBOOK-POST: Å be noen forlate landet fordi de ønsker å bli behandlet med respekt er ikke en del av en saklig eller meningsfull «innvandringsdebatt», skriver artikkelforfatter. Bildet er av Per-Willy Amundsen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En 17 år gammel muslimsk jente har stått fram i media etter at hun under sikkerhetskontrollen på en av landets flyplasser flere ganger har blitt tvunget til å fjerne hijaben i full offentlighet. Den første gangen det skjedde, var hun 15 år gammel.

Hun har understreket at hun har respekt for sikkerhetskontrollene, uansett hvor mange ganger hun tilsynelatende opplever dem. Alt hun har bedt om, er at fjerningen av hijaben gjøres i det private avlukket som er opprettet for slike formål. Dette har hun blitt nektet.

Avinor har senere beklaget behandlingen av jenta. Slike beklagelser vil tidligere justisminister Per-Willy Amundsen ikke ha noe av. Tvert om griper han anledningen til, atter igjen, å egge til muslimfiendtlighet. Han la ut en statusoppdatering på egen Facebook-side 8. november hvor han skrev at «Muslimer må tilpasse seg Norge» og at jenta, hvis hun føler seg trakassert, kan «reise hjem til sitt opprinnelsesland og leve ut sin «frihet» der». Kommentarfeltet under statusen er selvsagt begredelig lesning.

Amundsen visste ikke da han skrev dette at den han angrep, var mindreårig. På den annen side visste han heller ikke at hun ikke var det. Skjønner han nå hvor stygt dette var? Vil han beklage?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer