Amy Schumers ukvemsord om Donald Trump

Amy Schumer harselerte med fansen som forlot showet hennes da hun vitset om Trump

Leste opp brev skrevet til fansen. 

SKREV BREV: På showet i New York tirsdag leste Amy Schumer opp et brev, hvor hun ga uttrykk for hva hun mente om at 200 fans forlot salen etter Donald Trump-spøkene. Bildet er fra da hun mottok Critics’ Choice-prisen tidligere i år. Foto: AP / NTB Scanpix
SKREV BREV: På showet i New York tirsdag leste Amy Schumer opp et brev, hvor hun ga uttrykk for hva hun mente om at 200 fans forlot salen etter Donald Trump-spøkene. Bildet er fra da hun mottok Critics’ Choice-prisen tidligere i år. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da komiker og skuespiller Amy Schumer (35) spøkte med presidentkandidat Donald Trump under et show i Tampa i Florida søndag, endte det med at 200 publikummere forlot salen i sinne.

Schumer, som er en uttalt Hillary Clinton-støttespiller, kalte Trump et «oransje, seksuelt overgripende, falskt college-startende monster». Hun hentet også en Trump-supporter opp på scenen, og stilte ham til veggs med spørsmål om hvorfor mannen støtter den kontroversielle presidentkandidaten.

Da hun tirsdag holdt et nytt show i New York, sa hun sin hjertens mening om hva hun synes om hendelsen. Her leste hun opp et brev skrevet til fansen som forlot salen, skriver The Guardian.

Refererte til monster-vitsen

- Kjære Tampa. Jeg beklager at dere ikke ville at jeg, en komiker som snakker om hva hun tror på, skulle nevne den største hendelsen som pågår i vårt land akkurat nå. Hvordan kunne jeg tro at det var OK å bruke fem minutter på å ha en fredelig samtale med noen med et annet syn?, sa Schumer.

RETT PÅ SAK: Den amerikanske komikeren Amy Schumer inviterte en Trump-velger opp på scenen under stand up-showet hun holdt i Tampa, Florida. Over 200 personer skal så ha forlatt showet etter at Schuman brukte disse ordene om Trump: "Orange, sexual-assaulting, fake college-starting monster". Video: Ashley Payne Vis mer

Komikeren avsluttet brevet med å referere til spøken hvor hun kalte Trump et monster.

- Jeg skulle ikke ha sagt at han var et oransje, seksuelt overgripende, falskt college-startende monster. Skulle ikke ha sagt det. Jeg vil aldri mer si at han er et oransje, seksuelt overgripende, falskt college-startende monster, fortsatte Schumer.

Stolt av å fortsette tradisjonen

Det er ingen hemmelighet at Amy Schumer støtter Hillary Clinton. Før showet i Tampa søndag bidro Schumer også til å registrere Clinton-støttespillere i byen.

Etter showet i Tampa harselerte flere Twitter-brukere også med de rasende publikummerne, og mente at de burde forutsett at hun ville ta opp valgkampen som et tema under showet.

I et intervju med Entertainment Weekly uttalte Schumer også at hun elsket publikummet under showet i Tampa.

- Jeg vil takke de 8 400 personene som ble. Vi hadde det gøy! Vi har alltid stolt på at komikere skal få oss til å le og fortelle sannheten. Jeg er stolt av å fortsette den tradisjonen, sa hun.