KLAR TALE: Amy Schumer har snakket ut om kroppspresset i Hollywood flere ganger, og hennes nye show er intet unntak. I dette klippet fra showet tar 35-åringen for seg både nakenbilder, underliv og lærantrekk. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer

«Amy Schumer: The Leather Special» på Netflix

Amy Schumer slår tilbake mot kroppspress i nytt show: - Jeg er bare jævla glad for at jeg kan bevege meg

Snakker ut om sin MS-syke far. 

(Dagbladet): Komiker Amy Schumer (35) er i disse dager aktuell med sitt eget humor-show hos streamingtjenesten Netflix.

Schumer, som er kjent for å slå tilbake mot kroppspress, gjør intet unntak i sitt nye prosjekt, skriver People.

GJORDE NARR AV EGEN KROPP: - Hvis du har dette området rundt her, da må du skrive dine egne greier, spøkte Schumer fra scenen etter hun mottok pris under Critics Movie Choice Awards. Video: Reuters Vis mer Vis mer

I showet forteller hun blant annet at hun fikk beskjed om å slanke seg før hun skulle filme komedien «Trainwreck» (2015), fordi det ville «skade folks øyne» hvis hun veide mer enn 64 kilo.

Vekttap

Schumer gikk ned i vekt etter den klare beskjeden. Men hun var ikke videre fornøyd med resultatet, skal vi tro People.

- Jeg ser veldig teit ut som tynn. Det dumme hodet mitt forblir samme størrelse, men kroppen min skrumper inn og ser rett og slett ut som en Thanksgiving-ballong av Tonya Harding, sier Schumer, med referanse til den tidligere kunstløperen fra USA.

Schumer valgte å legge seg igjen, fast bestemt på ikke å la seg presse inn i Hollywoods smale normer. Samtidig legger ikke komikeren skjul på at hun ble påvirka av holdningene hun møtte.

- Jeg tenkte «Herregud! Kommer menn fortsatt til å være tiltrukket av meg?» Og så kom jeg på: De bryr seg ikke, sier 35-åringen ifølge People.

- Hold kjeft, for faen

I dag føler Schumer seg tryggere i eget skinn. Hun trekker fram sin MS-syke far som en av årsakene til det.

- Faren min har MS og sitter og rullestol, så jeg er bare jævla glad for jeg kan bevege meg, sier hun, og fortsetter:

- Hvordan kan du klage over skjønnhetsfeilene dine? Hold kjeft, for faen. Du er i live. Du kan bevege deg. Du føler deg bra!

Schumer har tidligere snakket ut om farens sykdom, som ble oppdaget da hun var 12 år gammel.

Til E! Online har komikeren sagt at humor fikk henne gjennom den tøffe perioden, og at hun som følge av å ha en syk far har fått en annen innstilling til livet enn mange andre:

- Noe som kommer med det å ha en syk forelder er at du ikke vet hva som kommer til å skje, og derfor tenker jeg: Jeg er glad beina mine fortsatt fungerer! Jeg ønsker å oppleve alt jeg kan og skape så mange minner som mulig, sa Schumer i 2015.

Tirret Trump-supportere

Schumer skapte overskrifter i høst, da hun gikk hardt ut mot den daværende presidentkandidaten Donald Trump under et show i Florida.

200 publikummere forlot angivelig salen i sinne, noe som i sin tur fikk Schumer til å reagere. Komikeren mente nemlig at publikum burde forutsett at hun kom til å snakke om den mest aktuelle hendelsen i USA på det tidspunktet: Det kommende presidentvalget.

Schumer sto på scenen i Oslo Spektrum i oktober i fjor. I et intervju med Dagbladet i forkant av showet beskrev hun nordmenn som smarte, sarkastiske og heite.

I samme intervju sa hun at hun forsøker å forbli ærlig og morsom til tross for den økte mediestøyen og oppmerksomheten rundt henne de siste åra.

- Jeg vet at jeg nå har stor rekkevidde, og jeg forsøker å respektere det uten å miste meg selv. Jeg ønsker ikke å såre noen. Og vanligvis sårer jeg bare meg selv, sa Schumer i høst.

RETT PÅ SAK: Den amerikanske komikeren Amy Schumer inviterte en Trump-velger opp på scenen under stand up-showet hun holdt i Tampa, Florida. Over 200 personer skal så ha forlatt showet etter at Schuman brukte disse ordene om Trump: "Orange, sexual-assaulting, fake college-starting monster". Video: Ashley Payne Vis mer