Amy Winehouse på sykehus

Derfor avlyste hun Øya-konserten i dag.

MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet.no): I kveld skulle Amy Winehouse etter planen ha stått på scenen under Øyafestivalen, men nå er det klart at den snart 24 år gamle briten avlyser.

Ifølge plateselskapet Universal sliter artisten med alvorlig utmattelse.

Hun ble innlagt på sykehuset UCLH i morges, men tilstanden skal ikke ha vært mer kritisk enn at hun ble utskrevet igjen allerede i formiddag.

Crewet i Norge

Legene skal imidlertid ha rådet 24-åringen til å ta det mer med ro framover, og derfor har opptredener i Norge og Danmark blitt kansellert, ifølge Universal.

Det har imidlertid tatt tid før både presse og arrangører fikk årsaken til avlysningen. Øyafestivalen fikk beskjed om avgjørelsen først i dag.

- Både crewet og bandet har vært her siden i går, og alt var klart. Dette kom brått på, sier festivalens pressetalsmann Jonas Prangerød til Dagbladet.no.

- Vi har heldigvis opplevd få Øya-kanselleringer tidligere. Det er uansett høyst uvanlig at man får beskjed samme dag, sier Prangerød.

KOMMER IKKE TIL OSLO: Amy Winehouse avlyser Øya-konserten på grunn av utmattelse. Foto: SCANPIX
KOMMER IKKE TIL OSLO: Amy Winehouse avlyser Øya-konserten på grunn av utmattelse. Foto: SCANPIX Vis mer

Hentet erstatter

Minor Majority er hentet inn som erstatter for Winehouse, som har vært åpen om sine psykiske problemer og sitt høye forbruk av rusmidler.

Hun har også tidligere avlyst en rekke konserter, seinest spillejobben under festivalen T in the Park i juli.

Konferansieren på Øyafestivalen har flere ganger opplyst om Winehouse\' avlysning, ofte til høylytt applaus fra flere blant publikum.

Dagbladet.no er tilstede på Øyafestivalen, og vil komme med reportasjer og anmeldelser utover kvelden.

ERSTATTER: Minor Majority.