NY DOKUMENTAR: Regissør Asif Kapadia har intervjuet rundt 100 mennesker som kjente Amy Winehouse godt. Nå reagerer Winehouses familie på den nye dokumentaren, som har premiere under filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: NTB Scanpix
NY DOKUMENTAR: Regissør Asif Kapadia har intervjuet rundt 100 mennesker som kjente Amy Winehouse godt. Nå reagerer Winehouses familie på den nye dokumentaren, som har premiere under filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: NTB ScanpixVis mer

Amy Winehouses familie ut mot ny dokumentar

- Amy ville blitt rasende.

(Dagbladet): Dokumentaren «Amy», som handler om artisten Amy Winehouse som døde i 2011, har premiere under filmfestivalen i Cannes i mai.

Winehouses familie har likevel allerede sett filmen. De likte ikke det de så.

Ifølge en talsperson for familien mener de at filmen er misvisende.

- En tapt mulighet - Familien vil ta avstand fra den kommende filmen om deres savnede og elskede Amy. De føler at filmen er en tapt mulighet til å feire livet og talentet hennes, de føler at filmen er misvisende og at den inneholder flere usannheter, sier Chris Goodman, familiens talsperson, ifølge en rekke medier, blant annet The Guardian.

Filmen er basert på rundt 100 intervjuer med mennesker som kjente Winehouse, og er regissert av Asif Kapadia.

Film-teamet er ikke enige med artistens familie.

- Da vi ble kontaktet med spørsmål om å lage filmen, hadde vi Winehouse-familiens fulle støtte, og vi gikk inn i prosjektet med full objektivitet. I produksjonstida gjennomførte vi rundt 100 intervjuer med mennesker som kjente Amy Winehouse; venner, familie, tidligere partnere og mennesker fra musikkindustrien som jobbet med henne. Historien filmen forteller reflekterer det vi fant ut gjennom intervjuene, sier produksjonen i en pressemelding, ifølge avisa.

- Skuffet Winehouses far, Mitch Winehouse, har også sagt at han ikke liker filmen.

- Jeg er skuffet. Dette kunne ha vært en fantastisk film, sier han til The Mirror.

Til avisa The Sun sier han også at han tror at datteren ikke hadde likt filmen.

- Jeg ble dårlig da jeg så filmen for første gang. Amy ville ha blitt rasende. Hun hadde ikke villet dette, sier han til avisa.

Det var lørdag 23. juni 2011 at Amy Winehouse ble funnet død i sin leilighet i Camden i London. Etter dødsfallet spekulerte mange i hvordan Winehouse, som i flere år slet med store alkohol- og narkotikaproblemer, døde.

Tre måneder seinere konkluderte britiske rettsmedisinere at Winehouse døde av akutt alkoholforgiftning.