MOR OG FAR: .

I tillegg til duettpartner Tony Bennett, gikk Winehouses foreldre Mitchell Winehouse og Janis Winehouse opp på scenen for å motta datterens Grammy-pris. Foto: CBS/GRAMMY
MOR OG FAR: . I tillegg til duettpartner Tony Bennett, gikk Winehouses foreldre Mitchell Winehouse og Janis Winehouse opp på scenen for å motta datterens Grammy-pris. Foto: CBS/GRAMMYVis mer

Amy Winehouses foreldre tok i mot Grammy-prisen hennes

Hedret med statuett etter sin død.

(Dagbladet): 23. juli i fjor ble artisten Amy Winehouse funnet død i sitt hjem, bare 27 år gammel.

Under Grammy-utdelingens pre-show i natt ble hun hedret med en Grammy for «Best Pop Duo/Group Performance» etter sin død.

I tillegg til duettpartner Tony Bennett, gikk Winehouses foreldre Mitchell Winehouse og Janis Winehouse opp på scenen for å motta prisen.

- Jeg tror på et liv etter døden og at hun er med meg hele tiden, sa pappa Winehouse til E! Online før utdelingen.

Hun har tidligere blitt overlevert fem Grammy-statuetter, spesielt for hiten «Rehab».

De avdødes kveld Avdøde stjerner blir i det hele tatt viet stor plass under nattas Grammy-utdeling.

Jennifer Hudson skal gjøre en hyllest til whitney Houston, som døde natt til søndag. Låta Hudson skal framføre er «I Will Always Love You», en låt fra albumet med samme navn som Houston selv fikk en Grammy for i 1993.

Også Chaka Khan sies å skal opptre for å ære Houston.  

Det er også noen nordmenn på plass i Staples Centre i Los Angeles i natt.

Norsk Grammy? Produsentduoen Stargate er nominert i tilsammen fire Grammy-kategorier. De er nominert til årets raplåt og årets singel, henholdsvis for samarbeidet med den amerikanske rapperen Wiz Khalifa og låta «Black And Yellow», samt Katy Perrys singel «Firework».

I tillegg kan Rihanna-samarbeidet fortsatt vært lukrativt på Grammy-fronten.

Den amerikanske stjerna er nominert i klassen «Årets album» og «Årets popvokal-album» med albumet «Loud», der Stargate har vært en markant bidragsyter.