Anacondas: The Hunt for theBlood Orchid

Skumle slanger i kjent oppskrift.

FILM: Slanger er generelt sett ypperlig skrekkfilm-mat, og store kvelerslanger har gitt penger i kassa før. For sju år siden kom «Anaconda» - med Jon Voight, Jennifer Lopez, Ice Cube og en kjempestor slange i hovedrollene.

I denne liksom-oppfølgeren har de kuttet kraftig ned på stjernene, men i stedet gått opp i antallet anacondaer. Resultatet er helt som forventet.

Et legemiddelfirma har oppdaget at en sjelden orkidé inneholder livsforlengende stoffer, og sender ut en gruppe forskere på en slags Robinson-ekspedisjon til Borneo. De har dårlig tid, for planten blomstrer bare hvert sjuende år. Uheldigvis havner de i jungelen midt i regntida.

De får hjelp av eventyreren Bill Johnson (Johnny Messner), som leier ut holken «Bloody Mary» til blodpris. Etter en dårlig start, blir ting bare verre: Ingen mobildekning, sultne krokodiller og masse regn. Og snart begynner deltakerne å bli stemt ut på en måte bare kjempestore kvelerslanger kan gjøre det. Men fienden finnes ikke bare utenfor, men også blant deres egne, noe som er dårlig nytt for gruppesamholdet i en håpløs situasjon.

«Anacondas» er laget etter klassisk grøsseroppskrift. Du får det du forventer, problemet er bare at alt er gjort så mange ganger før at opplegget ikke blir ordentlig skummelt. Passer nok best på dvd en mørk og regnfull høstkveld.