Analog godlyd er rimeligere enn du tror

Vinyl på lavbudsjett.

KARBON: Platespilleren Pro-Ject Debut Carbon leverer mye musikkglede for pengene. Armen er i karbonfiber. Foto: Jan Omdahl
KARBON: Platespilleren Pro-Ject Debut Carbon leverer mye musikkglede for pengene. Armen er i karbonfiber. Foto: Jan Omdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En egen verden av analog godlyd, langsom musikklytting og nydelige, svære plateomslag. Samt selvsagt en smule knepp, knitring, spraking og generelt styr: Vinyl lever.

Vil du inn, er det enkelt å komme i gang til en ikke altfor drøy pris. Utvalget i rimelige platespillere blir stadig bedre, i takt med den økende interessen for en musikkplattform de fleste trodde var stein død.

FOR Å KOMME i gang, trenger du selvsagt et stereoanlegg å koble spilleren til, eventuelt også en enkel phonoforsterker, også kalt RIAA-trinn, som kan forsterke opp det svake signalet fra pickupen, om ikke din forsterker har det innebygd.

Platespillere av det slaget man kobler til datamaskinen via USB for å «rippe» vinyl, hopper vi over her. Skal det være analogt, så skal det være analogt.

DU KAN VELGE OG VRAKE i gode innstegsmodeller fra produsenter som Rega, Pro-Ject og Thorens, for å nevne tre av de mest kjente. De aller rimeligste koster rundt to tusen kroner, men jeg vil råde deg til å legge i noe mer for å få litt høyere kvalitet og medfølgende musikkglede.

Bruk fra tre tusen og oppover. Den ekstra tusenlappen kan legges i en bedre spiller, eller i et bedre RIAA-trinn selv om din forsterker har et innebygd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer