Anarki på nett

27. juni blir Anarchy Online (AO) sluppet i norske butikker. Det etterlengtede online-spillet som trolig vil plassere Norge på lista over de beste spillprodusentene. AO har tatt fem år å skape, og hele 100 000 betatestere sitter nå og spiller en uferdig versjon av spillet.

AO har høstet mye ros, men også ris. For ved siden av å betale 499 kroner for selve spillet, må du ut med 12,95 dollar (rundt 120 kroner) i måneden for å spille det over nettet. Siden det ikke kan spilles på andre måter, betyr det at du må ut med 1699 kroner for å spille det i ett år.

Vanvittig

- Det er vanvittig å ta 120 kroner for nettspill pr måned. Tenk selv, først betaler du 500 for spillet, deretter skal du betale for det hver månnd. I tillegg skal du betale for online tida. Sånne pengesuge spill klarer jeg meg uten, mener «Raggar» i Dagbladet.nos diskusjonsforum om Aranchy Online.

Andre er mer positive:

- Jeg vil si AO inneholder alt som trengst for å underholde folk. Alt mulig egentlig! Størrelsen på det hele er jo til å miste pusten av. Dessuten vil også kjøpe dette fordi jeg støtter et norskbasert spillfirma. Jeg liker at vi nordmenn kan gjøre det bra, for å ikke si bedre enn de svære gutta i statene. Sees i Rubi-ka folkens, skriver Yngve.

Producer og leaddesigner Tommy Strand, og leadprogrammer Martin Amor fra Funcom er to av folka bak storsatsingen.

På nett i kveld

Hvordan har de klart å skape et onlinespill der 50 000 mennesker kan være inne samtidig? Hva slags maskin og grafikk-kort trenger du? Hvordan skal de forhindre piratkopiering? Hvorfor koster det så mye penger å spille det? Og hva med slutten på spillet? Den er ikke laget ennå, men hva kommer til å skje når spillet skal ta slutt om fire år?

Dette, og alt annet om spillet, kan du spørre Martin og Tommy fra Funcom om i dag. De svarer på spørsmål fra klokka 19, men send inn dine spørsmål nå!

ANARKI En liten smakebit fra spillet. I kveld kan du spørre om hva du vil.