Anarki til millioner

I morgen lanserer norske Funcom «Anarchy Online: Shadowlands» i 37 land verden over.

Og selskapet er ikke særlig beskjedne foran morgendagens lansering. «Den største norske kultureksport siden Sofie\'s verden?», spør Funcom i innkallelsen til kveldens pressekonferanse.

- Hvorfor ikke. Spillere har logget på online i over 100 millioner timer. Vi lanserer i 37 land i morgen. I tillegg lanserer vi ytterligere 13 land utover høsten, sier produktmanager Jørgen Tharaldsen i Funcom til Dagbladet.no.

«Anarchy Online» er et online rollespill der vi befinner oss på cyberpunk-verdenen Rubi-Ka, som er viktig fordi den produserer små nano-bots (bittesmå roboter som kan gjøre nesten alt mulig). Galaksen er delt inn i deler som styres av forskjellige selskaper. På Rubi-Ka finnes forskjellige klaner som kjemper for uavhenginghet og selvstyre. Første gang du melder deg på må du velge hvilken klan du skal tilhøre. Det nye denne gangen er at vitenskapsmenn har åpnet en portal til en annen dimensjon: Shadowlands.

Det opprinnelige spiller ble hyllet verden over da det ble lansert. Blant annet vant «Anarchy Online» pris for beste multiplayer-spill under spillmessen i England, 2001. Spillmagasiner betegner morgendagens oppgradering som en av mest spennende i år. Spiller har ligget på bestselger-listene til flere spill-leverandører i blant annet USA og England.

- Vi er veldig spente. Vi dobler nesten innholdet. Det er utrolig mye, nesten et nytt spill, sier Tharaldsen.

Funcom har brukt rundt 140 millioner kroner på spillet til nå, og nå håper de å tjene gode penger den nye versjonen «Anarchy Online: Shadowlands». Spillet har jevnt over fått gode anmeldelser. Blant annet fikk de 9 av 10 poeng på Tothegame.com.

NORSK ANARKI:</B> Funcom lanserer «Anarchy Online: Shadowland» i morgen. Sjekk ut <a href=http://www.anarchy-online.com>Anarchy-online.com</a>