Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anastacia kommer

Torsdag kveld ble hun kåret til årets popartist under MTV Awards i Frankfurt. 11. desember opptrer hun på Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anastacia er det siste stjernenavnet som er bekreftet til Nobels fredspriskonsert 2001 i Oslo Spektrum. Den amerikanske soulpop-damen solgte mer enn tre millioner av sitt debutalbum «Not That Kind» i Europa, og 60000 bare her i Norge. 26. november kommer oppfølgeren «Freak Of Nature».

En vinner

Sangeren, som er født i Chicago og vokste opp i New York, har en rå soulstemme som ofte gjør at hun blir sammenliknet med Aretha Franklin og Tina Turner. Gjennombruddet kom etter at hun i 1998 nådde finalen i MTVs talentkonkurranse «The Cut» med låta «Not That Kind».

- Responsen var overveldende. Jeg mener, Michael Jackson ringte meg hjemme! Jeg møtte også sjefene for alle de store plateselskapene, uttalte Anastacia.

I 1999 undertegnet hun platekontrakt, og da debutalbumets miks av både r&b og dance gjorde Anastacia til en vinner på hitlistene.

McCartney og a-ha

Det er også klart at Jan Garbarek opptrer med et nummer som er skreddersydd for Nobelkonserten. Trolig åpner Garbarek hele konserten sammen med en guttesopran som arrangørene fortsatt leter etter.

Fra før av er det klart at stjerner som a-ha, Paul McCartney, Wyclef Jean, Natalie Imbruglia, Youssou N\'Dour og tenoren Russell Watson kommer til årets Nobelkonsert. Skuespillerne Meryl Streep og Liam Neeson er kveldens verter.

Det er ventet at ytterligere et par stjernenavn kan føyes til artistlista.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!