Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anbefaler alle å se kjærestens konsert

Lise Karlsnes om Bylarm-programmet.

(Dagbladet.no): Lise Karlsnes ble popstjerne for alvor da Briskeby slo ned som en bombe på Bylarm i 2000. Deres debutalbum solgte over 100 000 eksemplarer og gjorde vestfoldingene til selve kremeksempelet på hva det kan bety å få vist seg fram på den ambulerende bransjefestivalen, som i år er lagt til Oslo og starter i dag.

- Mine tre favoritter i år er Disciplines, Tingsek og Lykke Li, sier Lise og anbefaler med det sine gamle bandkompiser fra Briskeby, som har slått seg sammen med The Posies-medlemmet og R.E.M.s turnékeyboardist Ken Stringfellow i The Disciplines, og kjæresten Magnus Tingsek.

- Jeg har sett Disciplines ved flere anledninger, de skuffer aldri. Har også hørt noen låter fra det nye albumet og er virkelig stolt, sier hun.

Anbefaler kjæresten

Svenske Magnus Tingsek har skapt seg et navn i hjemlandet for sin blanding av soul, reggae, pop og americana, men i Norge er han fremdeles mer kjent for kjæresteforholdet enn musikken.

- Det har blitt noen konserter med denne mannen, sier Lise, som ble sammen med Tingsek for litt over et år siden.

- Men jeg har ikke blitt helt Yoko Ono enda. Det er like underholdende å følge med på musikerne han har med seg, som å høre på musikken.

- Denne dama blir stor

SKINNDRESS: Lise Karlsnes og Briskeby tok en samlet platebransje med storm på Bylarm i 2000. Foto: Anders Grønneberg
SKINNDRESS: Lise Karlsnes og Briskeby tok en samlet platebransje med storm på Bylarm i 2000. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Lykke Li er også svensk - og en svært lovende, 21 år gammel singer/songwriter.

- Jeg falt for henne første gang jeg møtte henne. Elsker hennes sarte, mørke uttrykk. Denne dama blir stor! spår Karlsnes.

Pål Angelskår, som sto på Bylarm-programmet i 2003 med sitt band Minor Majority, og mener opptredenen på bransjefestivalen var avgjørende for at bandet fikk en god bookingagent og havnet på en rekke festivaler de påfølgende åra, har en klar anbefaling fra årets Bylarm-program.

- Thom Hell har jeg vært fan av i mange år. Han har gitt ut to helt supre album som har fått gode kritikker, men solgt lite i forhold til kvaliteten. Jeg håper det er hans tur i år, sier Angelskår.

Anbefaler svensker

Ingrid Olava, en av fjorårets store Bylarm-navn, har også sans for Thom Hell.

- Jeg gleder meg til å se de følgende: Anna Järvinen, Thom Hell og Salem al Fakir, sier hun og får med det anbefalt to av de svenske innslagene i tillegg til den norske popsangeren.

Tønsberg-rapperen Ravi ramser pliktskyldig opp alle vestfoldartistene på programmet - Det är jag som er døden fra Sandefjord, Disciplines fra Larvik og Hiawatha, Next Life og Shining fra Tønsberg-området - før han avslører sin sans for jazz ved å anbefale pianisten Christian Wallumrød, de rocka frijazzerne i The Thing og balkanjazzgruppa Farmers Market.

Ravi gir også en anbefaling til indiefenomenet Lionheart Brothers.

- Og to artister jeg er hypp på å sjekke ut, er Chris Lee og Ungdomskulen, sier han.

Holder en knapp på Rumble

Øyvind Osa fra El Caco, som har slått gjennom helt uten å bli hypet på musikkonferansen, har ikke overraskende mest sans for de tyngre delene av rockespekteret.

- Rhumble in Rhodos er nok favoritten. Finnes mange andre bra også - som Sahg, I Was a King, 22 og Lionheart Brothers, sier han.

LYKKE LI: Det er mange som gleder seg til å se svenske Lykke Li på Bylarm.
RUMBLE IN RHODOS: Øyvind Osa i El Caco anbefaler Rumble in Rhodos.
THOM HELL: Pål Angelskår i Minor Majority håper Thom Hell får et fortjent gjennombrudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media