...and the winner is...?

Komikeren Billy Crystal skal nok en gang lede filmprisutdelingen Oscar.

For sjuende gang skal Billy Crystal lede Oscar-showet, eller Academy Awards som er prisutdelingens offisielle navn. Neste års utdeling er den 72. i rekken.

- Vi er begeistret over at det er Billy Crystal som skal lede den første utdelingen i det nye årtusenet, sier Lili Fini Zanuck, produsent for neste års gigantiske fjernsynssending.

Billy Crystal var vert for utdelingen fire år på rad på begynnelsen av 90-tallet. Så tok han tre års pause, før han igjen takket ja til å være med. Crystal er mest kjent for sine åpningsekvenser som er spekket med dans, sang, musikk og vittige kommentarer fra årets nominerte filmer.

Prisbelønnet

- Det har vært et godt filmår, og nok en gang har jeg den beste utsikten i Hollywood under showet, sier Crystal.

Fire ganger har han vunnet tv-prisen Emmy for sin innsats som Oscar-vert. I tillegg har han fire Emmy-nominasjoner på samvittigheten.

Filmen Sufløsen er Norges håp til Oscar-nominasjonene som offentliggjøres i midten av februar. Selve Oscar-utdelingen finner sted natt til mandag 26. mars.

IT'S OSCAR TIME: Billy Crystal er tilbake der han trives best under Oscar-utdelingen - på scenen. Her fra fjorårets utdeling.