Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Åndenes makt» navnga mann som mulig spøkelse - slektning klaget til PFU

TV-programmet «Åndenes makt» omtalte en avdød mann fra Støren i Trøndelag som mulig spøkelse. En niese føler seg krenket og har klaget programmet inn for PFU.

PFU-KLAGE: Tom Strømnæss er programleder for TVNorges seersuksess «Åndenes makt». Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
PFU-KLAGE: Tom Strømnæss er programleder for TVNorges seersuksess «Åndenes makt». Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressens Faglige Utvalg skal behandle klagen i neste uke. Programmet det dreier seg om, ble sendt på TVNorge i september i år, skriver Medier24.

I episoden kommer Michael Winger som presenteres som synsk til forsamlingshuset på Støren. Han mener å registrere en eldre mann i huset. Etter hvert blir en mann omtalt med navn og bilde som et mulig spøkelse i huset.

Mannen var onkelen til Kari F. Bjørklund som synes det er krenkende og absurd at onkelen skulle presenteres som spøkelse med navn og bilde på TV. Hun har klaget til PFU.

- For det første vil jeg si at jeg synes hele dette programmet er bare tull, men jeg synes det er ufint å trekke vår nære familie inn i dette. Det er helt useriøst, sier hun til Medier24. Bjørklund mener «spøkelse» ikke bør være onkelens ettermæle.

TVNorge avviser imidlertid at de har brutt god presseskikk. Kanalen sier i sitt tilsvar at den avdøde mannen ble omtalt på en måte som «viste ham stor respekt og heder. Med mindre man da anser omtale i programmet 'Åndenes makt' som krenkende på generell basis».

Kanalen var i kontakt med Bjørklunds far før TV-produksjonen. Kanalen beklager imidlertid at informasjonen om omtalen av onkelen i programmet ikke kom godt nok fram til henne.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!