DEBATT

Anders Anundsen: Norges nye humorkonge

Komikerne som ble hedret under Komiprisen på lørdag ble frarøvet samtlige titler da justisministeren lanserte sin nye film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De som fikk med seg helgens utdeling av Komiprisen, la forhåpentligvis merke til hvor håpløst utdatert sendingen var. Ikke bare var estetikken helt «Midt i Smørøyet», men programmet legemliggjorde tannløsheten som dreper norsk TV-humor.

Hadde NRK og Komiprisens jury fulgt med i timen ville de ha rettet blikket mot, og lært litt av, det samme partiet som vil fjerne tv-lisensen.

For i går lanserte Anders Anundsen en halvtimelang video, og viste at det første ordet i partinavnet han representerer utelukkende refererer til framskritt innen humor.

Det halvtime lange klippet, som er finansiert av dine skattepenger, er en forbedring av NRK-programmet «Høssing Kommune». Den er sannsynligvis også dyrere enn første sesong og er enda mer surrealistisk.

Justisministeren har virkelig gjort hjemmeleksen sin når det kommer til moderne humor. Ricky Gervais har uttalt at hemmeligheten bak den perfekte komiske karakteren er blindsonen - altså, et slags hull i karakterens selvinnsikt som gang på gang sender hen i absurde situasjoner. 

Denne blindsonen er essensen i vellykkede karakterer som David Brent i «The Office», danskene i «Klovn», Leslie Knope i «Parks & Recreation» og Selina Meyer i «Veep». Her hjemme har blindsonen blitt utnyttet av Thomas Giertsen i «Helt Perfekt», Linn Skåber i «Hjerte til Hjerte» og tidligere FpU-formann Himanshu Gulati i dette klippet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.