Anders Anundsen: Norges nye humorkonge

Komikerne som ble hedret under Komiprisen på lørdag ble frarøvet samtlige titler da justisministeren lanserte sin nye film.

Meninger

De som fikk med seg helgens utdeling av Komiprisen, la forhåpentligvis merke til hvor håpløst utdatert sendingen var. Ikke bare var estetikken helt «Midt i Smørøyet», men programmet legemliggjorde tannløsheten som dreper norsk TV-humor.

Hadde NRK og Komiprisens jury fulgt med i timen ville de ha rettet blikket mot, og lært litt av, det samme partiet som vil fjerne tv-lisensen.

For i går lanserte Anders Anundsen en halvtimelang video, og viste at det første ordet i partinavnet han representerer utelukkende refererer til framskritt innen humor.

Det halvtime lange klippet, som er finansiert av dine skattepenger, er en forbedring av NRK-programmet «Høssing Kommune». Den er sannsynligvis også dyrere enn første sesong og er enda mer surrealistisk.

Justisministeren har virkelig gjort hjemmeleksen sin når det kommer til moderne humor. Ricky Gervais har uttalt at hemmeligheten bak den perfekte komiske karakteren er blindsonen - altså, et slags hull i karakterens selvinnsikt som gang på gang sender hen i absurde situasjoner. 

Denne blindsonen er essensen i vellykkede karakterer som David Brent i «The Office», danskene i «Klovn», Leslie Knope i «Parks & Recreation» og Selina Meyer i «Veep». Her hjemme har blindsonen blitt utnyttet av Thomas Giertsen i «Helt Perfekt», Linn Skåber i «Hjerte til Hjerte» og tidligere FpU-formann Himanshu Gulati i dette klippet

Over en drum & bass-rytme rett ut av «Ali G»-arkivet, forteller Anundsen at han er frustrert over at media alltid skal finne de negative vinklingene.

Og vet du hva? Jeg er helt enig. Det er på tide at vi erkjenner Anundsens styrke.

Så mens han forkorter andres liv ved å sende dem «hjem» til jævlige kår, bør vi heller fokusere på livene han forlenger her hjemme med latter.

En annenrangs politiker, men genial komiker. Som på fortjent vis har stjålet showet fra resten av humor-Norge og annullert samtlige priser som ble utdelt under Komiprisen på lørdag.

Viktig humor skal provosere, vekke engasjement, få oss til å hytte med neven - og viktigst av alt, gapskratte. Anundsen består lakmustesten med glans i sin halvtime lange praktdemonstrasjon.

Han føyer seg dessuten inn i rekken av humorlegender fra det samme kollektivet: Per Sandberg som talte foran Stortinget i akevittrus, Bård Hoksrud som er et av landets artigste memer, Carl I Hagen som var Norges første revyrapper og fortsatt er gift med dama som kjørte ned slottstrappa, og nok en gang, Himanshu Gulati med et brennende engasjement mot avgifter på krokan

At partiet i utgangspunktet het «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep» og ble stiftet av en sabelveivende eksentriker understreker FrPs nesten urettferdig sterke overlegenhet i humor.

Når man snakker om tre bokstaver som tok Monty Python-arven til Norge, mener man ikke KLM. 

Vi så Bill Hicks og Jon Stewart og trodde at komikere kunne gjøre jobben til politikerne langt bedre enn dem selv. Hah! Lite visste vi at det motsatte var tilfellet. 

 

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.