Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Anders Anundsen tråkker i salaten igjen

Vi har en justisminister som ikke følger med i timen.

Meninger

Han fremmet forslag om lovlig hjemmebrent, argumenterte med at hasj er narkotika og burde derfor være ulovlig. Dette er sirkelargumentasjon. Det foregår en legaliseringsprosess i USA

Vi har en justisminister som ikke følger med i timen hva angår nåtidens kunnskap. Ikke bare ønsker han å bedøve folket med sedative midler som hjemmebrent, som vil føre til en merbelastning i helsevesenet, kontra å utbrodere utydelighetene hva angår definisjonsordet «narkotika». Colorado er ett eksempel på hva legalisering kan gjøre for økonomien. Nedgang i kriminalitet, inntektene er øremerket utdanning og holdningskampanjer. Det har gått så bra at staten risikerer på bakgrunn av en «tax repayment bill» de innførte at de tilbakebetalte skattepenger til sine innbyggere. Kartellene har mistet et inntektsgrunnlag som nå går til staten. Politiet har frigjort ressurser til å ivareta innbyggernes sikkerhet.

I Norge i dag er enda sterkere stoffer som opiater/amfetaminer blitt salgsvare til narkomane som havner i skuddlinjen mellom kyniske bakmenn og politiet. Det finnes ikke et fengsel eller en videregående skole i Norge som ikke har en form for narkotika i omløp.

Det er ikke lenge siden publiseringen av en video som viser 2 politimenn utøve regulær tortur på åpen gate ved å putte 2 batonger i munnhulen på en person for å «redde mannen fra å svelge narkotika». Hva skjedde med legevakt? Er det et slikt samfunn vi vil ha?

På bekostning av staten gnir den organiserte kriminaliteten seg i hendene og sikrer seg store inntekter som blir ført ut av landet. Det finnes ett selskap i England som kan tilby syntetisk heroin til 25 kroner brukerdosen, alternativet er organiserte bander som tar over 1000.

Professor C.Hart ved universitetet i Columbia peker på at de utløsende årsaker til avhengighet beror på økonomiske og sosiale konsekvenser. Kriminelle styrer markedet.

For ikke å snakke om den totale mangel av empati som kommer fram i asylbarnsaken hvor Anundsen kaster instrukser rundt seg. Han kan rope «Je Suis Charlie»,mens han i raseri brenner Tønsbergs Blad og oppfordrer til boikott. Er det en slik justisminister Norge trenger i 2015?