Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Story of My Wife»

Anders Baasmo Christiansen skal spille mot fransk superstjerne

Skal spille ektemannen til Léa Seydoux.

<p>SPILLER KONA TIL: Den franske superstjerna Léa Seydoux skal spille kona til Anders Baasmo Christiansen i filmen «The Story of My Wife». Foto: NTB scanpix</p>

SPILLER KONA TIL: Den franske superstjerna Léa Seydoux skal spille kona til Anders Baasmo Christiansen i filmen «The Story of My Wife». Foto: NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet Hollywood Reporter melder at historien er en variasjon over «Den flygende hollender», satt til 1920-tallet.

Den første kvinnen som...

Sjøkapteinen Jacob Storr (Anders Baasmo Christiansen) inngår et veddemål at han vil gifte seg med den første kvinnen som entrer kafeen han sitter i.

Døren går opp, og inn kommer Lizzy (Léa Seydoux).

POPULÆR: Anders Baasmo Christiansen, fortida aktuell med NRK-serien «En natt», får en hovedrolle i en stor europerisk film. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POPULÆR: Anders Baasmo Christiansen, fortida aktuell med NRK-serien «En natt», får en hovedrolle i en stor europerisk film. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er utgangspunktet for denne litt vridde kjærlighetshistorien. Det var nettstedet Montages som ført brakte nyheten i Norge.

«Blå er den varmeste fargen»

The Hollywood Reporter opplyser om at filmen skal regisseres av den ungarske kvinnelige regissøren Ildikó Enyedi. Hun oppnådde stor suksess med filmen «Om kropp og sjel». Den vant Gullbjørnen i Berlin i fjor, og er nominert til Oscar for Beste fremmedspråklige film.

The Hollywood Reporter omtaler Christiansen som den norske «Kon Tiki»-skuespilleren.

Den 32 år gamle franske superstjernen Léa Seydoux fikk Gullpalmen for «Blå er den varmeste fargen» (2013) der hun spiller Emma.

Hun er mest kjent for europeiske filmer som «The Grand Budapest Hotel» og «Juste la fin du monde».

Av Hollywood-produksjoner er hun kjent fra Quentin Tarantino-filmen «Inglourious Basterds» og som kona til kong John i «Robin Hood», regissert av Ridley Scott.

Filmer neste år

Ifølge The Hollywood Reporter, som har snappet opp nyheten på Filmfestivalen i Berlin, forteller at opptakene av «The Story of My Wife» starter neste år.

Innspillingen skal finne sted i Paris, Hamburg, Budapest og i Sør-Italia.

Filmen er basert på en bok av den ungarske forfatteren Milán Füst (1888–1967). Romanen «The Story of My Wife» ble først publisert i Ungarn i 1942. Da den ble oversatt til engelsk på 80-tallet, ble den en sensasjon. Filmen har allerede fått støtte fra det ungarske filmfondet.

Dagbladet har ikke lykkes å få tak i Anders Baasmo Christiansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!