Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Børning»

Anders Baasmo Christiansen trekker seg fra «Børning 3»

- Som å bytte ut James Bond.

VELGER FAMILIEN: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen trekker seg fra hovedrollen i «Børning 3». - Jeg gjør det av familiære grunner, men jeg kommer til å savne Mustangen, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VELGER FAMILIEN: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen trekker seg fra hovedrollen i «Børning 3». - Jeg gjør det av familiære grunner, men jeg kommer til å savne Mustangen, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Børning» og «Børning 2» er blant de aller største publikumssuksessene for norsk film og kino de siste åra med over 800 000 solgte billetter. Neste vår starter innspillingen av «Børning 3», men det har dukket opp et problem.

Hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen blir ikke med videre. Han spiller Roy, føreren av den kanarigule Mustangen. Det ble først kjent i Hamar Arbeiderblad.

- Vil savne Mustangen

- Jeg kommer til å savne musklene i Mustangen. «Børning»-toget har vært morsomt, men det får gå videre uten meg. Alt til sin tid, sier Anders Baasmo Christiansen til Dagbladet.

- Årsaken til at jeg ikke blir med i «Børning 3», er at det krasjer med en lang utenlandsk filminnspilling, og familiesituasjonen som småbarnsfar.

- Jeg finner rett og slett ikke tid, sier Baasmo Christiansen til Dagbladet.

Sammen med Marie Blokhus fikk han tidligere i år en sønn.

Ny storfilm

Neste år skal han være med i en stor internasjonal film, der han skal spille sjøkapteinen Jacob Storr, ektemannen til Lizzy, spilt av den 33-årige franske superstjernen Léa Seydoux, kjent fra «Blå er den varmeste fargen», James Bond-filmen «Spectre» og «Midnight in Paris».

GÅR UNNA: Biler med muskler og høy rånefaktor preger «Børning»-filmene.Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg skal være med i filmen «The Story of My Wife», sier han.

Regissøren er Ildikó Enyedi, som oppnådde stor suksess med filmen «Om kropp og sjel» - og som hun i fjor fikk Gullbjørnen i Berlin for.

Ingen dramatikk

«Børning»-filmens produsent John M. Jacobsen i Filmkameratene opplyser til Dagbladet at det ikke er noe dramatikk i at Baasmo Christiansen forlater filmen.

- Vi kjører på som planlagt, sier Jacobsen, og legger til:

- Vi forandrer ingen ting på konseptet eller manuset. Vi vil erstatte Baasmo Christiansen med en ny skuespiller. Det blir som å bytte ut James Bond, å erstatte rollen med en annen skuespiller.

Leter etter erstatter

Produsent John M. Jacobsen har foreløpig ikke funnet noen erstatter for Baasmo Christiansen. De andre skuespillerne i filmen, som Otto Jespersen, Jenny Skavlan og Sven Nordin, fortsetter.

- Vi jobber med å finne en arvtaker for Baasmo Christiansen, sier Jacobsen.

«Børning 3»-opptakene skal starte i mai 2019, og premieren blir i august 2020. Denne gangen blir det et kappløp fra Trollstigen til den verdenskjente racingbanen Nürburgring i Tyskland.

Familiære årsaker

Filmprodusent John M. Jacobsen forteller at det ikke er uoverensstemmelser eller noen konflikter som gjør at Baasmo Christensen forlater førersetet i filmsuksessen. De to første «Børning»-filmene ble sett av 380 000 og 430 000 publikummere på kino.

Han forteller at det av familiære årsaker at skuespilleren takker nei.

- Anders Baasmo Christiansen er blitt far til en liten gutt, og vil prioritere familien. Han skal dessuten delta i et stort filmprosjekt som kolliderer med vår innspilling, sier Jacobsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!