I CANNES: Anders Danielsen Lie, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Kristen Stewart, Olivier Assayas og Nora von Waldstatten avbildet i forbindelse med filmen «Personal Shopper» i Cannes tidligere i dag. Foto: NTB Scanpix
I CANNES: Anders Danielsen Lie, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Kristen Stewart, Olivier Assayas og Nora von Waldstatten avbildet i forbindelse med filmen «Personal Shopper» i Cannes tidligere i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Anders Danielsen Lie om Cannes-buinga: - Vanlig med hard medfart

«Personal Shopper» splitter anmelderne.

(Dagbladet): Skuepiller Anders Danielsen Lie (37) er på plass i Cannes, som det eneste norske innslaget i filmutdelingas hovedprogram, med filmen «Personal Shopper».

Nordmannen står på rollelista med blant andre Hollywood-kjendis Kirsten Stewart (26), som har hovedrollen i filmen som Dagbladets anmelder kaller «en ironisk spøkelseshistorie med skrekk- og thrillerelementer, hvor halvparten av dialogen foregår per SMS».

Buing Før filmen har sin offisielle premiere i kveld, er det gårsdagens pressevisning det snakkes om. Til tross for at «Personal Shopper» mottok mye ros, var det også buing i salen.

- Jeg var ikke pressevisninga, men har hørt fra flere at det var noen, ikke mange, som buet. Det er jo vanlig at filmene får litt hard medfart i Cannes, kritikerne vil ofte mene mye raskt, sier Danielsen Lie på telefon til Dagbladet, og legger til:

- Enkelte kan ha opplevd slutten som frustrerende, selv om jeg ikke synes det. Jeg tror en del kritikere har problemer med å plassere filmen sjangermessig.

«Personal Shopper» handler om en ung amerikansk Paris-bosatt kvinne (Kristen Stewart), som leter etter tegn på at hennes nylig avdøde tvillingbror Lewis fortsatt deltar i livet hennes. Anders Danielsen Lie spiller en tidligere bekjent av tvillingbroren.

- Stillferdig dame 37-åringen beskriver Stewart som en «fullblods filmskuespiller».

- Hun er ei talentfull og litt stillferdig dame, som jobber subtilt og nøyaktig. Det har vært inspirerende og morsomt å jobbe sammen med henne. En fin kollega, oppsummerer Danielsen Lie, som er hemmelighetsfull rundt sine kommende prosjekter.

- Hvordan er det å være det eneste norske innslaget i Cannes' hovedprogram - attpåtil på 17. mai?

- Det er morsomt at filmen blir vist akkurat i dag, og det er stas å være her, men jeg skal ikke påberope meg å være noen ambassadør for Norge i Cannes, sier skuespilleren, som reiser hjem til Norge i morgen.

Dagbladet snakket med Kirsten Stewart tidligere i dag, som blant annet fortalte om hvordan rollen i «Personal Shopper» krevde at hun kledde seg naken og spilte inn en onaniscene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram