Anders Eriksson går av som leder av Moldejazz

«Vi er uenige i sentrale veivalg.»

SLUTTER: Anders Eriksson gikk først i paraden som markerte åpningen av årets jazzfestival i Molde, nå trer han av som leder for festivalstyret. Foto: Scanpix
SLUTTER: Anders Eriksson gikk først i paraden som markerte åpningen av årets jazzfestival i Molde, nå trer han av som leder for festivalstyret. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): I fjor sommer overtok Anders Eriksson lederjobben i Moldejazz etter Jan Ole Otnæs. Nå trer han av som følge av uenigheter innad i festivalstyret.

I en pressemelding utdyper Eriksson:

«Jeg har hatt et interessant år som leder av festivalen, men erkjenner at vi er uenige i en del sentrale veivalg, og at det derfor er riktig og fornuftig for begge parter at våre veier skilles nå.»

Han uttrykker videre sin takknemlighet over det korte samarbeidet og ønsker personalet lykke til videre.

Vil ikke gå ut med detaljer - Det er en oppfatning på begge sider om at vi er uenig i hvordan vi skal utvikle festivalen. Strategidiskusjonen og detaljene i dette er ikke noe vi går ut med nå. Partene er blitt enig om at vi ikke ønsker at en slik uenighet blir dratt med videre i arbeidet med Molde International Jazz Festival, sier styreleder Ingrid Kvande til Romsdals Budstikke.

«Arbeidet med neste års festival er i gang, og partene er derfor enig om at det er fornuftig at man avslutter samarbeidet nå», bekrefter Eriksson i pressemeldingen.

- Dreier seg om strategiske valg - Innholdet i pressemeldingen er helt greit og gir et korrekt bilde av det som har skjedd. Det er best slik, sier Eriksson på telefon til Romsdals Budstikke fra Oslo, hvor han har vært i møter torsdag.

- Kan du utdype hva som menes med uenighet om vegvalg?

- Det dreier seg om de strategiske valg festivalen skal ta. Der har det vært diskusjoner mellom meg og styret, og vi har ikke blitt enige, sier Eriksson.