Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anders Magnus er NRKs nye mann i Washington: - Ønsket folk med tyngde og erfaring

Presenterte tre nye utenrikskorrespondenter torsdag.

SKAL TIL WASHINGTON D.C.: Journalist Anders Magnus (til venstre) er et kjent ansikt for NRKs seere. Nå sendes han til USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKAL TIL WASHINGTON D.C.: Journalist Anders Magnus (til venstre) er et kjent ansikt for NRKs seere. Nå sendes han til USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag har NRK offentliggjort sine nye utenrikskorrespondenter i Beijing, London og Washington D.C., forteller kringkasteren i en pressemelding.

Kabalen er løst på følgende måte:

  • Kjersti Strømmen blir ny korrespondent i Beijing, og erstatter Peter Svaar.
  • Anders Magnus blir ny korrespondent i Washington. Han erstatter Gro Holm.
  • Øyvind Nyborg blir ny korrespondent i London, og erstatter Espen Aas
TAR OVER: Kjersti Strømmen, Anders Magnus og Øyvind Nyborg er NRKs nye ansikter i henholdsvis Beijing, Washington og London, melder NRK. Foto: NRK
TAR OVER: Kjersti Strømmen, Anders Magnus og Øyvind Nyborg er NRKs nye ansikter i henholdsvis Beijing, Washington og London, melder NRK. Foto: NRK Vis mer

Utenrikssjef i NRK, Knut Magnus Berge, forteller i pressemeldingen at erfaring har vært sterkt vektlagt i ansettelsesprosessen. Det var bare ansatte i NRK som kunne søke på stillingene.

- I urolige tider hvor journalistikken er under press og mange kikker oss i kortene ønsket vi folk med tyngde og erfaring. Vi er veldig godt fornøyd med ansettelsene, sier Berge.

De siste ukene har en Dagsrevyen-reportasje laget av NRK-journalist, Anders Magnus, blitt sterkt kritisert for å gi et uriktig bilde av kriminalitetsnivået i Groruddalen i Oslo.

Magnus har tidligere erfaring som utenrikskorrespondent fra Asia og Afrika. Til fagbladet Journalisten forteller den erfarne reporteren at han tror USA-dekningen byr på utfordringer.

- Nei, altså, det er et vanskelig farvann å trå for tiden. Det blir veldig viktig å formidle til folk det som blir sagt og hvor det kommer fra. Og så å være nøyaktig på å rette opp eventuell feilinformasjon. Jeg synes våre folk gjør en god jobb nå, og det har jeg lyst til å videreføre, sier Magnus til Journalisten.