Anders Øvergaard laget filmen som fengslet Harald Zwart

- Utrolig vakkert laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i dag ble det klart at filmskaper Anders Øvergaard (24) fra Asker vant regissør Harald Zwarts kortfilmkonkurranse under «The Gathering».

Det var Zwart selv som valgte ut og annonserte vinneren live på storskjerm. Hollywood-regissøren sier han ble berørt av filmen «Silhouette Story».

- Utrolig vakkert laget. En stram fortellerstruktur med hjertet i behold. Stilsikkert og ambisiøst i formen. Spennende å se hvordan en ung filmskaper av i dag tar i bruk bruk en så gammel fortellerteknikk som skyggeteater, og legger til en egen kunstnerisk integritet.  Også smart laget i forhold til kostnadsaspektet (jeg legger merke til at samme skuespiller er brukt to ganger i to forskjellige roller), filmen har en stor «production value». Jeg ble umiddelbart tiltrukket av universet og hadde en emosjonell oppelvelse av filmen. En klar vinner, sier han i en pressemelding.

- Unik mulighet Øvergaard er utdannet fra Nordland kunst- og filmhøgskole, og laget i 2009 science fiction-kortfilmen «Kontakt». Under Filmfestivalen i Haugesund i fjor regidebuterte han med ungdomsfilmen «Til siste hinder».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer