ROBOTKOMPISER: André Chocron står bak Paul McCartneys nye musikkvideo. Han har tidligere laget videoer for blant andre Lars Vaular, Mikael Paskalev og Cold Mailman.
ROBOTKOMPISER: André Chocron står bak Paul McCartneys nye musikkvideo. Han har tidligere laget videoer for blant andre Lars Vaular, Mikael Paskalev og Cold Mailman.Vis mer

André (29) fra Oslo har laget Paul McCartneys nye musikkvideo

- Han ser ikke verdien i å ha stjernenykker.

(Dagbladet): Paul McCartney (71) har gitt ut en rekke soloalbum siden han sluttet i The Beatles våren 1970 . Det hittil siste i rekken heter «New», og når Beatles-legenden nå har spilt inn musikkvideo til singelen «Appriciate», er det Oslo-mannen André Foldøy Chocron (29) som står for regien.

Videoen er en fremtidsvisjon som tar for seg livet på et «menneskemuseum» i år 3116, der McCartney selv er en del av utstillingen. 71-åringen spiller hovedrollen sammen med en diger, hvit robot.

- Produksjonsselskapet jeg av og til jobber for i London fikk en henvendelse fra «Team Paul», som de kaller dem for, etter at Paul McCartney hadde sett musikkvideoen jeg hadde gjort for Cold Mailmans «My Recurring Dream», sier Chocron til Dagbladet.

- Spesiell jobb Den første forespørselen kom i november, før det i januar ble klart at Chocron hadde fått jobben. I mars satte de i gang med filmingen.

André Chocron står bak Paul McCartneys nye musikkvideo. Han har tidligere laget videoer for blant andre Lars Vaular, Jonas Alaska, Mikael Paskalev og Cold Mailman. Foto: Emilie Christensen
André Chocron står bak Paul McCartneys nye musikkvideo. Han har tidligere laget videoer for blant andre Lars Vaular, Jonas Alaska, Mikael Paskalev og Cold Mailman. Foto: Emilie Christensen Vis mer

- Det var en spesiell jobb fordi han hadde fått laget en diger robot som han ville ha med i videoen. Jeg måtte altså forholde meg til den fra begynnelsen, og finne et konsept som passet. Det var ikke bare lett, men til slutt fant jeg en vinkling jeg syntes var kul, sier musikkvideoregissøren, som tildigere har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

Han betegner musikkvideoinnspillingen som det største han har gjort både når det gleder budsjett og kunde.

- Det var av et helt annet kaliber enn noe jeg har gjort tidligere. Men Paul McCartney var utrolig grei å ha med å gjøre. Han har jo holdt på med dette i 50 år, så han ser ikke verdien i å ha stjernenykker. Vi var 100 mennesker på settet og han tok seg tid til å slå av en prat med alle. Han var også veldig involvert i tilblivelsen av musikkvideoen, og ringte meg stadig med innspill. Han var klar på at jeg kunne velge om jeg ville bruke tipsene, men jeg fikk en forståelse fra plateselskapet om at jeg nok burde bruke dem, sier en lattermild Chocron.

Over budsjett Regissøren opplyser om at budsjettet nok lå på rundt en million kroner. Selv ble han imidlertid ikke en veldig rik mann av jobben.

- Absurd nok er dette en lavbudskjettsvideo, og vi endte opp med å lage den mye større enn det de hadde budsjett til. Vi måtte rett og slett komprimere den litt sammenlignet med det vi hadde lyst til.  Så dette var nok ikk enoe jeg ble veldig rik av, men det var jo betalt, i motsetning til de fleste musikkvideojobbene som er i Norge, sier Chocron.

Den gigantiske hvite roboten heter Newman og vil også ta del i McCartneys konserter framover.

- Jeg våknet en morgen med et bilde på netthinnen hvor jeg sto med en diger robot. Jeg tenkte først at det var noe jeg ville bruke på plata mi, men så ble det til en idé til en musikkvideo istedet, sier McCartney i en pressemelding.