$andra $laktes

LOS ANGELES (Dagbladet): Sandra Bullock (36) får kritikerne til å grine, men kinopublikum til å le så millionene triller inn på kontoen. Nå gjør hun det i actionkomedien «Miss Undercover», og det er ikke en økonomisk «miss»: Filmen har så langt spilt inn over 163 millioner - dollar!

Hollywood-stjernen er kjent for ikke å være kritikernes favoritt. Etter sin medvirkning i «Speed 2» har hun fått spesielt mye pepper. Nå følger hun opp med komedien «Miss Undercover», der hun spiller den i utgangspunktet litt bråkjekke FBI-agenten som motvillig må avsløre et attentat mot en misseutdeling. I filmen spiller hun mot kjæresten til Julia Roberts, Benjamin Bratt, Michael Caine og Candice «Murphy» Bergen - og sammen har de, ved siden av Mel Gibson og Helen Hunt i «Det kvinner vil ha», blitt komedievinneren blant publikum.

Barsk guttejente

Bullock, datter av den nå avdøde tyske operasangerinnen Helga Bullock, er ganske barsk, i alle fall til å begynne med, i filmen som i dag har norgespremiere. Hun innrømmer også å være litt guttejente privat, selv om hun ikke var særlig høy i hatten da flyet med henne og den «hemmelige» musikerkjæresten Bob Schneider skled av rullebanen og krasjet i en snøfonn i Wyoming i desember.

- Jeg er en tomboy, og er glad i action og spenning. Da jeg var barn lekte jeg alltid med guttene, men samtidig var jeg også ei jente-jente, som jeg også er i filmen. Ei jente som prater om følelser og slike ting som bare vi jenter skjønner. Fint å kunne ta fram begge disse sidene i samme film, sier Sandra Bullock til Dagbladet. Hun sitter foran oss i sporty, svart drakt og prater intenst og veiver med hendene slik at hun velter en kopp kaffe over seg sjøl.

- Jeg er nok nærmere den litt tøffe FBI-agenten enn en missekandidat. Jeg er en type som kan pirke meg i nesa... og som kan velte en kopp kaffe over min nye dress foran pressen, sier hun og ler, tilsynelatende blottlagt for hollywoodsk selvhøytidelighet.

Må slåss med Jim

36-åringen er lei seg for at det ikke er filmmanus i sirkulasjon der jenter kan vise fram hele spektret. Bullock og mange av hennes Hollywood-søstre mener det var noe som var forbeholdt Katharine Hepburn og den generasjonen skuespillere.

- De kunne være elegante samtidig som de kunne gå på trynet, fortsetter Bullock, og legger ikke skjul på at hun har lest mange manus for menn, der hun kunne tenkt seg hovedrollen.

- Det er alltid Jim Carrey som stikker av med de rollene jeg kunne ha tenkt meg.

- Er det derfor du nå også produserer film, som med «Miss Undercover»?

- Nei, jeg begynte å produsere fordi jeg har holdt på med teaterproduksjon lenge. Dessuten elsker jeg kaos. Jeg liker å se at noe går fra omtrent ingenting til at det blir et teaterstykke eller en film. Nå synes jeg rollen som produsent er like spennende som å være skuespiller. I alle fall nesten, sier Bullock, som er med i ikke mindre enn fire filmer, en thriller og tre komedier, før en mulig storstreik i Hollywood fra og med juli.