LEDER

Andre bærer byrdene

Klikk for ingress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Ufattelige tragedier knyttet til krig og undertrykkelse i land som Syria og Eritrea gir bare et svakt ekko i Norge. Tall for FN viser at i underkant av 10 millioner syrere er på flukt fra bomber og granater. Tre millioner har strømmet over grensene til nabolandene. Noen av dem blir tatt hånd om av FN, som har bedt medlemslandene om å delta i en dugnad for at nabolandene alene ikke skal ta hele belastningen. Men Norge har såvisst ikke vist nevneverdig vilje til å imøtekomme FN. Vi overlater problemene til andre.

Nå kan myndighetene glede seg over at asylsøkerne som på egen hånd tar seg fram til Norge fra Syria heller ikke er nevnevrdig mange. UDI la i går fram tall som rett nok viser en viss økning i andre kvartal i år i forhold til i fjor. Men fortsatt er det ikke kommet mer enn vel 700 syriske asylsøkere. Sverige får 17 ganger så mange, ifølge UDI-direktør Frode Forfang. Både Tyskland og Frankrike mottar langt flere enn Norge. Økningen i antall ankomster i Norge i mai og juni skyldes antakelig de italienske tiltakene etter båttragedien utenfor Lampedusa tidligere i år da en båt overfylt med flyktninger forliste og et stort antall av de ombordværende druknet. Med større innsats av den italienske kystvakten i farvannet mellom Italia og Libya, er det blitt tryggere å dra ut på havet for flere flyktninger, tror UDI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer