ANDRE FINALERUNDE: Deltakerne synger låter de skulle ønske de hadde skrevet selv. Her er Torine Bjåland. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2
ANDRE FINALERUNDE: Deltakerne synger låter de skulle ønske de hadde skrevet selv. Her er Torine Bjåland. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2Vis mer

Andre finalerunde i «Idol»

Vi anmelder låt for låt.

IDOL: Ni har blitt til åtte. I kveld måtte Torine Michelle Bjåland forlate konkurransen.

- Det har vært så lærerikt. Jeg har lært så mye om sang, men også om meg selv, sa den avtroppende «Idol»-deltakeren da dommen ble kjent. 

Torine Michelle Bjåland synger «Focus» av Ariana Grande
Torine har en tilbakelent kulhet som kommer mye bedre frem her enn i den første av finalerundene. Ikke minst har hun en forbilledlig «pop-stemme». Torine er litt nasal og ute av grooven her og der. Hun er heller ikke en voldsom tekniker, men her det absolutt mye å bygge på.

BEGAVELSE: Marius er et teknisk fyrverkeri. Her overbeviser han med sin Muse-tolkning. Foto: Foto: Thomas Reisæter/Tv2
BEGAVELSE: Marius er et teknisk fyrverkeri. Her overbeviser han med sin Muse-tolkning. Foto: Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Tessa Klokkerud Odden synger «Video Games» av Lana Del Rey
Hun har en veldig fin klang i stemmen sin, Tessa. Hun kler også å gjøre smått mystiske artister som Lana Del Rey. Aberet denne gangen er at hun er litt vel forsiktig. Hun må tørre å senke skuldrene for å komme seg skikkelig gjennom skjermen og ta seeren. Det fleste kan nok tilskrives nerver og mangel på erfaring, for Tessa har utvilsomt mye å by på.

Marius Samuelsen synger «Uprising» av Muse
Det er ingen tvil om at Marius er en begavelse, og det er heller ikke spesielt overraskende at han velger en låt av Muse her. Stemmekvalitetene hans har mye til felles med nettopp Muse-vokalist, Matthew Bellamy. Da står det og faller på de små variablene. Han er litt borte på versene. Det blir rett og slett vanskelig å få tak i melodilinjene. Men den kraftfulle og bevrende stemmen hans skinner virkelig i refrenget.

Ingeborg Fosse synger «Pretty Hurts» av Beyoncé
Ingeborg har en av de fineste stemmene i denne konkurransen. Hun er naturlig og karismatisk og en fremragende formidler, men denne gangen er det dessverre et eller annet som ikke stemmer. Hun sliter med å treffe tonene og virker dessverre litt satt ut av hele situasjonen. Vi får tro at det var tekniske problemer og at publikum kan se forbi feilskjærene.

PERSONLIGHET: Ola har bøttevis med personlighet og en inderlighet i fremførelsen som virkelig kommer hjem. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
PERSONLIGHET: Ola har bøttevis med personlighet og en inderlighet i fremførelsen som virkelig kommer hjem. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Victoria K. Andersen synger «Let Her Go» av Passenger
Hun har en yndig og fin klang i stemmen sin, Victoria. Hun bruker den også på en smakfull og effektiv måte. Det er ikke så mye å ta henne på rent teknisk, men det mangler litt på særpreg og vilje. Det har garantert mye med å gjøre at hun er så ung som hun er, men hun må legge mer av seg selv i fremførelsene om hun skal ha sjanse til å nå høyt opp i konkurransen. Det blir rett og slett litt anonymt.

Ola Reistad synger «If Only As a Ghost» av Jonas Alaska
For det første er det supert at Ola velger en samtidig og fremadstormende norsk artist. Jonas Alaska har et veldig spesielt uttrykk i stemmen sin, mens Ola viser at han kan gjøre den til sin egen med helt andre kvaliteter. Han har bøttevis med personlighet og en inderlighet i fremførelsen som virkelig kommer hjem. Prima.

Marta Elise Klungsøyr synger «Running With the Wolves» av Aurora
Marta har en eller annen x-faktor som ikke helt har åpenbart seg ennå. Man skjønner at det bor et eller annet i henne som ikke får komme ut. Hun har en fin klang og god tonekontroll, men hun er hakket for reservert til at denne intense låten får tilstrekkelig med luft under vingene til å ta av. I stedet blir hun stående igjen på rullebanen.

GJØR DET IGJEN: Bare å ta av seg hatten og slenge den på stolen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
GJØR DET IGJEN: Bare å ta av seg hatten og slenge den på stolen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Sigmund Ledaal synger «Can't Feel My Face» av The Weeknd
Sigmund viser seg som en real fløtepus, og konkurransen trenger hele spekteret. Han har et mykt og behagelig vesen, det samme kan sies om stemmen hans. Musikalsk sett blir det noe tamt og det mangler sprett og sjel i avleveringen. Det kan være farlig for Sigmund å bli for avslappet.

Norah Benatia synger «Crazy In Love» av Beyoncé
Hva skal man si? For en kontroll! Norah er så behersket og trygg at det er nesten litt utrolig. Hun lager et fyrverkeri av en låt om til en inderlig ballade som høres ut som om den er skrevet for henne selv. Det er så mye musikalitet i det hun gjør både stemme- og fraseringsmessig at det er bare å ta av seg hatten og slenge den på stolen for godt.