Andre finalerunde i Idol

Vi anmelder låt for låt. Delta i diskusjonen.

GODT LEVERT: Ingvar Olsen (24) gjorde en forrykende Elvis-tolkning forrige fredag. Kommer han til å levere  i kveld? Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODT LEVERT: Ingvar Olsen (24) gjorde en forrykende Elvis-tolkning forrige fredag. Kommer han til å levere i kveld? Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer


1. Jørn Trollebø Kvalheim (23). Synger «Wild Bird» av Bigbang Jørn er en liten flørtepels med mye glimt i øyet, noe han vet å bruke seg av. Om han gjør det bevisst for å dekke over at han er en begrenset sanger, vites ikke, men det blir litt mye blunking til kamera og andre ablegøyer. Stemmeklangen hans kler folkelementene i låta på en fin måte, men han kommer seg ikke helt ut av publandskapet denne gangen heller.

2. Tara Lill Flåten Nicolaisen (17). Synger «E Du Nord» av Kari Bremnes Hun har blitt omtalt som villstyringen i konkurransen. Tara. Å tolke Kari Bremnes faller ikke inn i villskapkategorien. Når det er sagt, er det fint å høre at Tara har flere bein å stå på. Hun synger klokkeklart, akkurat som Bremnes selv. Det er lunt, vakkert og litt pregløst. Det har mest med at hun legger lite av seg selv i den. Men teknisk sett er det lite å plukke i.

3. Natnael «Natti» Asgedom (24). Synger «Since Last Wednesday» av Highasakite Ingen kan ta fra Natti gleden ved å stå på scenen. Det er sikkert, og selvsagt veldig bra. Å tolke Highasakite er dristig og ganske kult, men dessverre ikke helt riktig for en gladlaks som Natnael. Han klarer ikke helt å få frem intensiteten i historien og låten. Da hjelper det heller ikke at han synger vel surt mellom slagene. Men du får veldig lyst til å heie på det vinnende vesenet hans. Konkurransen trenger en som han.
4. Jesper Jenset (17). Synger «Det Finaste Eg Veit» av Hellbillies Jesper fortsetter ufortrødent sin misjon om å smelte unge, og kanskje litt eldre, pikehjerter. Han lykkes garantert. Men tindrende røst og glitrende øyne er ikke fryktelig spennende i lengden med mindre du makter å gjøre noe særegent ut av det. Dette er pen og pyntelig plankekjøring og ikke så veldig mye mer.

5. Thomas S. Pettersen (24). Synger «Beggin'» av Madcon Så utrolig synd, Thomas har en av konkurransens mest spesielle stemmer, men intonasjonen er det verre med. Han bommer på tonene i øst og vest og det er dessverre fryktelig surt innimellom. Thomas må først og fremst lære seg å plukke rette låter om han skal holde seg flytende. Vi krysser fingerene for bedre vær neste gang.

6. Chinook Lamers (16). Synger «Never Easy» av Kurt Nilsen Man kan diskutere om det er billig smiger å velge en av dommernes egne låter, men vi tror ikke Chinook har vikarierende motiver her. Hun bommet stygt forrige gang, og selv om hun er litt skjør denne gangen også, så tilfører hun denne låten en  uskyld man bare er nødt til å la seg sjarmere av. Smellvakkert, rett og slett. To gode hakk opp.

7. Ingvar Olsen (24). Skal synge «Crying In The Rain» av a-ha Ingvars tilbakelente kulhet og sparsommelige, men effektive fraseringer gjorde underverker i første finalerunde. I kveld blir dette hans svakhet. Han blir for passiv i dette voldsomme balladeeposet. Han har en helt nydelig stemme bare han bruker den riktig. Det gjør han bare glimtvis i kvel. Skjerpings, det er mye å gå på her.

8. Anniken Høve (29). «Love Don't Bother Me» av Stage Dolls Hun sier selv at hun ikke er noen romantiker. Den tanken burde Anniken ha tenkt helt ut da hun valgte denne låten. Versene blir fryktelig karaokepreget og identitetsløse, samtidig viser hun at hun har kraft i stemmen når hun får dratt på i refrengene. Aldri direkte dårlig, men langt fra så spennende som hun har vist hun kan være.

9. Lise Emilie Zosa Johannesen (19). Synger «En Natt Forbi» av Jan Eggum Lise var et fyrverkeri forrige fredag, og viste at hun både har scenetekke og full teknisk stemmekontroll. Nå går hun i  helt andre retningen og synger en inderlig Eggum-ballade som er så tander at den står i fare for å sprekke. Det er utelukkende positivt ment. Det er ikke lett å gjøre «svisker» av denne typen uten at det blir svulstig og klissete. Men Lise skrider til verket med en moden og respektfull tilnærming. Dagens beste i en ellers litt skuffende finalerunde.