Andre ser mennesker. Aina Stenersen ser bare en kopp i fleisen

Det er rett og slett utrolig irriterende at Oslo Frp bruker tiggerne til å mobilisere grasrota ei uke før valget.

Tigging: Ja eller nei til tigging handler ikke om hvorvidt vi tror det løser strukturelle fattigdomsproblemer eller ei, skriver Anna Kvam. Foto: Privat.
Tigging: Ja eller nei til tigging handler ikke om hvorvidt vi tror det løser strukturelle fattigdomsproblemer eller ei, skriver Anna Kvam. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aina Stenersen har rett i én ting. At det er mange tiggere i Oslo. Utover dette er hennes innlegg bygget på påstander hun ikke greier å belegge, urettferdige beskyldninger og mangel på empati.

Stenersen påstår at tigging i Oslo fører med seg masse kriminalitet. Tør jeg minne Stenersen om Fafo-rapporten som senest i juni avviste at kriminelle bakmenn organiserte rumenske tiggere? Rapporten konkluderer for det første med at tiggerne organiserer seg i små grupper, ofte familier, og at de reiser på eget initiativ. Pengene går blant annet til nedbetaling av gjeld.

Videre påstås det at flere barn tas ut av skolen for å tigge i Norge. Denne påstanden passerer uten at Stenersen henviser til noe som helst som påviser dette. Jeg minner Stenersen om at Uteseksjonen i fjor rapporterte at det er langt færre utenlandske barn som tigger i Oslo nå. Tilnærmet ingen. At Stenersen vil bruke EØS-midler til å hjelpe rumenske barn ut av fattigdom kan en ikke annet enn å berømme. Det er imidlertid uklart for meg på hvilken måte en slik politikk krever at vi forbyr tigging i Norge.

Enkelte områder i Oslo trekkes av Stenersen fram som «beviser» på hvor skadelig tigging er for byen vår. I Vaterlandsparken er det visstnok forsøpling, forslumming, menneskeavføring og kriminalitet av en sånn grad at barn holdes unna. Innbyggerne er frarøvet deler av byen, sier Stenersen. Noen av innbyggerne i byen er frarøvet et verdig liv, sier jeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.