Trine Skei Grande

Andreas bor rett over «Listhaug-veggen» i Bergen: - Er jo litt vanvittig

Hjørnet som forener Hans Holmboe gate og Fosswinckels gate har blitt en severdighet. Nå prydes veggen av kulturminister Trine Skei Grande.

KUNSTHJØRNE: I april prydet et maleri av Sylvi Listhaug denne veggen i Bergen. Onsdag våknet beboerne til dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande. Bildet hang ikke mange timer før noen rev strimler av papiret. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KUNSTHJØRNE: I april prydet et maleri av Sylvi Listhaug denne veggen i Bergen. Onsdag våknet beboerne til dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande. Bildet hang ikke mange timer før noen rev strimler av papiret. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen, snart to måneder etter at AFK plasserte sitt Sylvi Listhaug-maleri på hjørnet, våknet beboerne i bergensnabolaget til et nytt kunstverk med politikermotiv.

Denne gang er det Trine Skei Grande (V) som er avbildet. Kulturministeren er framstilt smilende med truse og bukse nede, og med hendene formet som et hjerte.

Nå er deler av bildet revet ned.

- Både ansiktet og hendene er borte, forteller Andreas.

«Fuck Listhaug»

Han bor i bygget der Listhaug- og Skei Grande-kunsten har blitt hengt opp, og forteller at hjørnet har fått stor oppmerksomhet den siste tida.

- Det er jo litt vanvittig. Jeg bor i andre etasje, og har vinduet litt åpent for å få luft, så jeg hører hva folk sier når de går forbi. Det er mange som påpeker at «her hang Listhaug-maleriet». Så kommer det mange reaksjoner. Folk tar bilder og stiller seg opp foran hjørnet, og tar et portrett av seg selv. Det er litt spesielt, erkjenner Andreas.

Etter at Listhaug-maleriet ble «stjålet» av en gjeng studenter, har veggen blitt prydet av andre ting enn kunst, skal vi tro bergenseren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer