Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trine Skei Grande

Andreas bor rett over «Listhaug-veggen» i Bergen: - Er jo litt vanvittig

Hjørnet som forener Hans Holmboe gate og Fosswinckels gate har blitt en severdighet. Nå prydes veggen av kulturminister Trine Skei Grande.

KUNSTHJØRNE: I april prydet et maleri av Sylvi Listhaug denne veggen i Bergen. Onsdag våknet beboerne til dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande. Bildet hang ikke mange timer før noen rev strimler av papiret. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KUNSTHJØRNE: I april prydet et maleri av Sylvi Listhaug denne veggen i Bergen. Onsdag våknet beboerne til dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande. Bildet hang ikke mange timer før noen rev strimler av papiret. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Onsdag morgen, snart to måneder etter at AFK plasserte sitt Sylvi Listhaug-maleri på hjørnet, våknet beboerne i bergensnabolaget til et nytt kunstverk med politikermotiv.

FØR HÆRVERKET: Slik så maleriet av Trine Skei Grande ut natt til onsdag. Få timer seinere hadde noen revet vekk deler av papiroverflaten. Foto: Andreas Kjølen
FØR HÆRVERKET: Slik så maleriet av Trine Skei Grande ut natt til onsdag. Få timer seinere hadde noen revet vekk deler av papiroverflaten. Foto: Andreas Kjølen Vis mer

Denne gang er det Trine Skei Grande (V) som er avbildet. Kulturministeren er framstilt smilende med truse og bukse nede, og med hendene formet som et hjerte.

Nå er deler av bildet revet ned.

- Både ansiktet og hendene er borte, forteller Andreas Kjølen.

«Fuck Listhaug»

Han bor i bygget der Listhaug- og Skei Grande-kunsten har blitt hengt opp, og forteller at hjørnet har fått stor oppmerksomhet den siste tida.

- Det er jo litt vanvittig. Jeg bor i andre etasje, og har vinduet litt åpent for å få luft, så jeg hører hva folk sier når de går forbi. Det er mange som påpeker at «her hang Listhaug-maleriet». Så kommer det mange reaksjoner. Folk tar bilder og stiller seg opp foran hjørnet, og tar et portrett av seg selv. Det er litt spesielt, erkjenner Kjølen.

Etter at Listhaug-maleriet ble «stjålet» av en gjeng studenter, har veggen blitt prydet av andre ting enn kunst, skal vi tro bergenseren.

- Det er en god del folk som henger opp andre ting. Ark med jazzgreier, en psykologiundersøkelse … De vet at folk stopper opp og ser. I det siste har det bare stått «Fuck Listhaug» sprayet på veggen, forteller Kjølen.

Gategalleri

- Hva tenker du om at flere følger i AFKs fotspor og bruker veggen til å henge opp kunst?

- Det er litt spesielt. Men som enkelte har sagt når de har stoppet opp ved hjørnet, er det en litt gammel stil der. Det passer sånn sett greit til å henge opp noe. Flere har sagt at det nesten ser ut som et galleri akkurat der.

Verken kulturminister Trine Skei Grande eller noen i apparatet rundt henne har noen kommentar til bildet, opplyste statssekretær Jan-Christian Kolstø i Venstre onsdag formiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media